Zlatan befäster sin position som "chef" – och får ny drömlön

Källa: ”Zlatan behöver kärlek”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är enormt viktig för Paris SG.

Det är båda franska tidningarna l'Equipe och Le Parisien överens om i dag.

L'Equipe skriver att Zlatan kommer att få en ny, höjd, lön på mellan 129 och 137 miljoner kronor.

L'Equipe skrev redan i onsdags att den franska huvudstadsklubben kommer att erbjuda svensken en lönehöjning för att övertala honom om att vara kvar i klubben.

– "Ibra" vill ha pengar. Zlatan behöver kärlek eftersom han sett klubben investera så mycket pengar i en annan anfallare. Klubben kommer att visa honom kärlek, och den kan ha en ekonomisk dimension, sade en källa nära klubben då.

I dag uppger tidningen att Zlatans lön kommer att höjas från runt 120 miljoner kronor till mellan 129 och 137 miljoner kronor. Utöver det pågår diskussioner om att förlänga kontraktet ett år till. I dagsläget sträcker sig kontraktet till sommaren 2015.

”Är ’Chefen’”

Franska huvudstadstidningen konstaterar att Zlatan befäst sin position som "chef" under turnén i Sverige.

Enligt Le Parisien tog svensken emot många gäster vid hotellet och vid sista middagen i Stockholm ska svensken ha varit den som bestämde när det var dags att lämna. Och alla följde efter. "Till och med Laurent Blanc", skriver Le Parisien.

Zlatan ska dessutom ha haft ett långt taktiskt samtal med Blanc efter matchen mot Real Madrid och enligt Le Parisien "klarar sig dagens PSG inte utan Ibrahimovic".

Blanc var nöjd med tiden i Zlatans hemland.

– Det var väldigt fint. Vi togs emot väldigt bra. Jag har bra saker att säga om Sverige och svenskarna, säger Blanc till Le Parisien.