”Naturlagarna känner inte till Ibra”

Så hyllas Zlatan efter nya uppvisningen

1 av 3 | Foto: AFP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic sköt PSG till cupfinal och i dag lyfts han till skyarna i fransk press.

”Han är en artist som konstant skapar mästerverk”, skriver l'Equipe.

”Svensken visade återigen att han alltid går att lita på”, skriver Le Parisien.

PSG slog ut Nantes i franska cupen och är klart för final mot antingen Lyon eller Troyes. Det kan man tacka Zlatan Ibrahimovic för. Svensken gjorde båda målen i 2-1-segern i går kväll.

Under BeIn Sports sändning av matchen i går kväll utbrast kommentatorn Ray Hudson efter 1-0-målet:

– Zlatan känner till naturlagarna, men naturlagarna känner inte till Ibra.

Och när matchen summeras i fransk press i dag öser hyllningarna över den svenske anfallaren – medan resten av PSG från svala betyg. I l'Equipe får exempelvis svensken en åtta i betyg, på tiogradig skala, medan ingen av hans lagkamrater får högre än en femma i betyg.

”Frälsare igen”

L'Equipe motiverar Zlatans höga betyg:

”Först ett genidrag, sedan en måltjuv. Zlatan Ibrahimovic använde sig av all sin talang när han på egen hand sköt PSG till finalen av franska cupen. Mellan minut 5 och 90 präglas matchen av felpassningar och onödiga uppehåll. Men svensken är kapabel av fantastiska infall. Zlatan var avgörande och det första målet var spektakulärt och underbart. Han är en artist som konstant skapar mästerverk”.

Huvudstadstidningen Le Parisien nöjer sig med en sjua för svensken, men de stora lovorden finns även där:

PSG tar sig med nöd och näppe till cupfinalen, tack vare deras stjärna Zlatan Ibrahimovic som igen blev frälsare. Med honom är underverken nästan permanenta. Hans 30:e mål för säsongen (det första i går) kommer att minnas för lång tid framöver, som så många av hans tidigare mål. Det är redan ett av hans finaste mål denna säsong, med fyra månader kvar att spela. Svensken visade på nytt att det går att lita till honom vid de stora tillfällena, att han alltid går att lita på”, skriver Le Parisien.

Hyllas av lagkamraten

Maxifoot gör dock som l'Equipe och belönar Zlatan med en åtta och konstaterar att:

Paris kan tacka Zlatan Ibrahimovic. PSG var inte bra mellan den 6:e och 89:e minuten. Men det spelar ingen roll – innan och efter denna period gjorde svensken två mål som tar hans lag till final. Han visade återigen sin enorma talang vid första målet”.

Även Zlatans lagkamrat Blaise Matudi var nöjd med svenskens insats.

– Han lyckades med ett genidrag vid första målet och i slutet av matchen är han framme och gör mål igen. Vi är glada över att ha honom i laget, säger Matuidi till Le Parisien.

Paristeam avslutar betygen med en sjua till Zlatan och motiverar:

Svensken öppnade målskyttet med ett skott från 25 meter efter en misslyckad rensning från Riou (målvakt Nantes). Av ren reflex gör Zlatan ett storslaget mål. Efter det syns han knappt förrän han nickar PSG till final på inlägg från Lucas”.

Härnäst för PSG väntar en seriefinal borta mot Monaco på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM