Ordern: Sluta göra drömmål

Hyllas av Sveriges artistelit – då kräver agenten ett stopp

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att leverera drömmål.

Men samtidigt som delar av Sveriges artistelit nu satt ihop en ny hyllningslåt till svensken har agenten Mino Raiola tröttnat.

– Jag har sagt åt honom att sluta göra sådana mål, säger Raiola till France Football.

Zlatan Ibrahimovic är numera ett av fotbollsvärldens mest aktade namn. Nästan dagligen kommer hyllningar till svensken, den senaste kanske ovanligt ambitiöst förpackat.

”Började att skratta”

Det är välkända Promoe, Dr. Alban, Aleks, Sanjin & Youthman och gruppen Ward 21 från Jamaica som satt ihop en ny hyllningslåt till 32-åringen. Efter två dagar på Youtube har i skrivande stund snart 20 000 lyssnat på låten. Samtidigt har en person fått nog av Zlatans uppvisning.

Efter det senaste drömmålet mot Nantes ringde Zlatans agent Mino Raiola upp svensken.

– När han gjorde det första målet började jag skratta. Det såg ut som om han spelade mot barn, säger Raiola till France Football och fortsätter:

”Som om du spelar mot barn”

– Jag sa åt honom efter matchen att ”snälla, sluta göra sådana mål. Annars kommer folk tro att den franska ligan är alldeles för lätt. Det är som om du spelar mot barn”.

Raiola jämför nu Zlatan med svenske legenden Nils Liedholm som firade stora framgångar i Milan på 1950-talet.

– Det går en legend om Nils Liedholm att han aldrig missade en passning. Men en dag hände det! Då reste sig hela arenan upp och gav honom en stående ovation eftersom de till sist insåg att han var mänsklig. Den dagen Zlatan gör ett normalt mål ska jag ge honom en stående ovation, säger Raiola.

ARTIKELN HANDLAR OM