”Zlatan kan bli Hollywood-skådis”

Agenten öppnar för ny karriär för svensken

Foto: LASSE ALLARD
Fotbollspriserna är många. En Oscar-statyett nästa?
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 32, sjunger på sista versen av fotbollskarriären.

Men enligt svenskens agent kan han byta ett artistskap mot ett annat.

– Han skulle kunna bli en fantastisk skådespelare i Hollywood.

Zlatan Ibrahimovics reklamfilm för Volvo blev en nationell snackis. Det var en två minuters lång film för Volvos nya bilmodell, där man såg Zlatan springa i skogen, jaga, köra bil, umgås med familjen och bada i isvak. Det fanns även klipp från landskamper.

I dag har den setts över 3,6 miljoner gånger på Youtube och hyllats av Sportbladets läsare.

”Skulle vinna Oscar”

PSG-stjärnans agent, Mino Raiola, går så långt som att hävda att Zlatan skulle kunna göra karriär i Hollywood när han lagt skorna på hyllan.

– Reklamfilmen är fantastisk och vacker. Den är nästan värd en Oscar. Den visar en ny sida av Zlatan. En Zlatan som kan göra vad han vill här i livet, till och med skådespela. Jag är övertygad om att han skulle vinna Oscars om han blev skådespelare efter karriären. Han skulle kunna bli en fantastisk skådespelare i Hollywood! säger Raiola till France Football.

”Väldigt, väldigt stolt”

Raiola tog över som Zlatans agent 2003 och ordnat proffsflyttar till Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG för svensken. Genom åren har han han högljutt försvarat Zlatan och svingat mot Fifa som inte belönat honom med priset för världens bäste spelare.

– Jag är väldigt, väldigt stolt över reklamfilmen. Zlatan är en källa för stolthet i Sverige. De har lyckats fånga allt vad Zlatan är i Volvos reklamfilm. Där finns styrka, uttryck, enkelhet, natur och kärlek, säger Raiola till France Football.  

Zlatan har kontrakt med PSG till sommaren 2016, så filmkarriären får vänta ytterligare två och ett halvt år.

ARTIKELN HANDLAR OM