Har Ronaldo åkt på en blåsning?

Nya uppgifter: Kontraktet håller inte vad det lovade

1 av 3 | Foto: TT
Ronaldo och Zlatan - två av världens bäst betalda.
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo fick i september sin lön höjd med 70 procent för att bli världens bäst betalde spelare.

Men nu påstår amerikanska World Soccer att 29-åringen kan ha åkt på en blåsning.

Istället för portugisen uppges Zlatan Ibrahimovic tjäna mest.

Titeln som världens bäst betalde spelare har utvecklat sig till en ren prestigestrid. I september förlängde Cristiano Ronaldo sitt kontrakt med Real Madrid till 2018 och höjde samtidigt sin lön till 150 miljoner kronor om året, en höjning med 70 procent, skrev Gazzetta dello Sport.

”Förtjänar att tjäna mest”

Löneökningen innebar därmed att Ronaldo passerade Zlatan Ibrahimovic på listan över världens bäst betalda i ren lön. Zlatan uppgavs då tjäna motsvarande 120 miljoner kronor om året i Paris Saint-Germain.

Hur stor betydelse rankingen har visade sig snabbt. Kort efter Ronaldos underskrift gick Barcelona ut och tillkännagav att de kommer erbjuda Messi ett nytt kontrakt, trots att hans nuvarande avtal bara är ett år gammalt.

– Han är den bäste spelaren i världen och förtjänar att vara den bäst betalde spelaren i världen, sa både dåvarande presidenten Sandro Rosell och vicepresidenten Javier Faus.

Tjänar två miljoner mer

Men nu påstår World Soccer, uppgifter som uppmärksammas av bland annat spanska El Mundo Deportivo, att Ronaldo inte alls är bäst betald. Enligt tidningen så tjänar 29-åringen inte 150 miljoner kronor, utan 127 miljoner. Det hade alltså också räckt för att passera Zlatans 120 miljoner men enligt tidningen stämmer inte heller den uppgiften.

World Soccer skriver istället att Zlatan fortfarande är världens bäste betalde fotbollsspelare i ren lön med 129 miljoner kronor om året. Exakt vilka uppgifter som stämmer är omöjligt att veta då spelarnas kontrakt inte är offentliga.

FAKTA

Topp fem i löneligan:

1. Zlatan Ibrahimovic, PSG – 129 miljoner kronor

2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid – 127 miljoner

3. Radamel Falcao, Monaco – 125 miljoner

4. Thiago Silva, PSG – 107 miljoner

5. Leo Messi, Barcelona – 94 miljoner

(Källa: World soccer)

ARTIKELN HANDLAR OM