Zlatan: Aldrig sett det förut

Blanc: Zlatan tar inte ut laget

FOTBOLL

Innermittfältaren Yohan Cabaye kan göra sin första ligastart i stormatchen mot Monaco.

Då hyllar Zlatan Ibrahimovic samarbetet mellan hans konkurrenter Marco Verratti och Thiago Motta som något ”han aldrig sett förut”.

– Zlatan är en viktig spelare men han tar inte ut laget, säger managern Laurent Blanc till Eurosport.

Paris Saint-Germain förstärkte under januari laget med prestigevärvningen Yohan Cabaye från Newcastle för drygt 200 miljoner kronor. I laget får fransmannen i första hand konkurrera med Marco Verrati och Blaise Matuidi om platsen framför Thiago Motta.

”Jag har hört det”

Nu hyllar Zlatan samarbetet mellan just Motta och Verrati.

– Jag har aldrig sett ett sånt band som de två har på mittfältet, säger Zlatan till Ligue 1 Show.

Redan innan värvningen av Cabaye uppgav France Football att Ibrahimovic försökte stoppa affären för att skydda sina kompisar Marco Verratti, Thiago Motta och Blaise Matuidi från ytterligare konkurrens.

– Jag har hört det. Alla har rätt till sin åsikt. Jag vill bevisa att jag kan vara en del av det här laget, sa Cabaye vid presentationen enligt RMC.

”Spelare tränaren diskuterar med”

Nu understryker managern Laurent Blanc att han inte kommer påverkas av Zlatans eventuella åsikt vid laguttagningarna.

– Det är inte han som tar ut laget, det kan jag försäkra er om. Det är en väldigt viktig och effektiv spelare, jag ser inte hur det skulle kunna vara annorlunda. Men det är samma sak över allt, det finns viktiga spelare som tränaren diskuterar med, som presidenten diskuterar med, säger Blanc till Eurosport.

Monaco-PSG börjar 21:00 och sänds i TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM