Zlatan målskytt inför stora idolen

Slog till mot Valenciennes

Foto: AP
FOTBOLL

Paris Saint-Germain hade finbesök under matchen mot Valenciennes.

Från läktaren fick Zlatan Ibrahimovic store idol Ronaldo se svensken göra ett av PSG:s mål i 3-0-segern.

Foto: KRISTER HANSSON
I POJKRUMMET Bilden är tagen i mars 2000, det är ingen tvekan om vem den store idolen är för Zlatan Ibrahimovic, 18. "Ronaldo är min favorit och det har han alltid varit", sa Zlatan då.

Zlatan Ibrahimovic har många gånger talat om beundran för sin store idol Ronaldo. Svensken hade bland annat sitt pojkrum tapetserat med affischer på brassen.

”Kollar på honom varje dag”

– Jag kollar på honom varje dag, han är min favorit och det har han alltid varit. Jag försöker härma honom, hans mål och finter. Varje vecka tittar jag på kassetterna, det peppar upp mig inför matcherna, berättade då 18-åriga MFF-löftet Zlatan för Sportbladet i mars 2000.

Förra gången Ronaldo var gäst hos PSG fick han en matchtröja av Zlatan på innerplan inför mötet med Marseille. På fredagen fanns brassen återigen på plats i Paris för att se klubben spela mot Valenciennes.

Lavezzi missade avslutet

Då slog Zlatan till med ett mål. 32-åringen fick bollen efter att Ezequiel Lavezzi missat sitt avslut och tryckte in 2-0 på halvvolley.

Vid 1-0 var det direkt ombytta roller. Ibrahimovic drog då en frispark i muren och fick istället se bollen studsa fram till Lavezzi som satte ledningsmålet.

Efter 64 minuter, vid ställningen 3-0, byttes Zlatan Ibrahimovic ut till applåder från Ronaldo.

3-0 blev också slutresultatet där det sista målet var ett självmål.

ARTIKELN HANDLAR OM