”Som Sedinarna – så nära var vi”

Talangen som var större än kompisen Zlatan: Gick till socialen och tiggde

Foto: NORSTEDTS (YOUTUBE), AFP
FOTBOLL

Tony Flygare var talangen som överträffade kompisen Zlatan Ibrahimovic.

Nu berättar 33-åringen sin historia om hur han fick se sin egen karriär krascha samtidigt som kompisen Ibrahimovic erövrade världen.

– Som Sedinarna i hockey. Tvillingbröderna. Så nära var vi, säger Flygare i en video om boksläppet ”En gång var jag större än Zlatan”.

När Malmö FF:s kull födda 1981 var på väg upp var det inte Zlatan Ibrahimovic alla talade om. Det var Tony Flygare. Anfallaren spelade totalt 30 pojk- och juniorlandskamper och fick som 18-åring förtroendet att slå den straff som skulle hålla Malmö FF kvar i allsvenskan. Men missade.

”Gå på socialen och tigga”

Efter det gick allt utför. I april släpper Tony Flygare boken ”En gång var jag större än Zlatan” där han berättar sin historia.

– Jag är mest känd för straffmissen 99, året när Malmö FF åkte ur allsvenskan. Det här är min berättelse. Jag har fått frågorna hela tiden under alla mina år: ”Har du kontakt med Zlatan? Vad hände egentligen mellan er. Var det straffmissen som gjorde att din karriär gick åt skogen?”.

– Den här hela omställningen från att ha a-lagskontrakt med Malmö FF, bra betald, Sveriges största talang nummer 1 som jag var på den tiden till att några år senare gå till socialen och behöva tigga, säger Flygare.

”Kan man skämta på samma sätt”

Boken är skriven av Daniel Nilsson-Padilla. I filmen om den ställer också Flygare själv ett antal frågor.

– Finns den gamla Zlatan kvar? Kan man skämta på samma sätt? Har han det kvar i sig eller är han en helt ny människa?

– Som Sedinarna i hockey. Tvillingbröderna. Så nära var vi.

ARTIKELN HANDLAR OM