Drömmen som tog Beckham till Paris

Avslöjar i intervju – och får hälsning från Zlatan

Foto: TT, BILDBYRÅN
FOTBOLL

När David Beckham skulle avsluta sin karriär föll valet på Paris Saint-Germain.

En del av förklaringen är Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en av spelarna jag alltid velat spela med, säger Beckham till SVT.

David Beckham har avslutat sin aktiva karriär för att bygga upp en egen fotbollsklubb i Miami. Men trots den amerikanska anknytningen med spel i LA Galaxy, och tidigare sejourer i Manchester United, Real Madrid och Milan, avslutades engelsmannens karriär i Paris Saint-Germain.

”Vi saknar dig i Paris”

Det blev ett halvår våren 2013 för Beckham i Paris innan han lade skorna på hyllan. När SVT träffade 38-åringen under ett reklamjippo tog de med sig en hälsning från förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic.

– Hej, David. Du kan se vem det är. Länge sedan. Jag hoppas att du har det bra och njuter av livet efter fotbollen. Vi saknar dig här i Paris. Jag önskar dig allt det bästa. Förhoppningsvis njuter du av ditt liv. Det vet jag att du gör, säger Zlatan.

Då berättar Beckham också om att han ville spela med Zlatan redan innan han kom till PSG.

”En ära att spela med Zlatan”

– Han är en av de spelare jag alltid beundrat och en av de spelare jag alltid velat spela med. Att då vara i samma lag som honom var fantastiskt. Han var en fantastisk lagkamrat och en av de bästa spelarna jag spelat med. Dessutom en grym kille personlighetsmässigt. Det var en riktig ära att spela ihop med Zlatan, säger Beckham till SVT.

38-åringen nämner framförallt sin beundran för svenskens teknik i kombination med fysik.

– Han är en av de mest talangfulla spelarna som jag stött på. Att kunna vara så talangfull med fötterna och huvudet och samtidigt ha den kroppsstorleken är smått otroligt. Han är definitivt en av de bästa i världen.

ARTIKELN HANDLAR OM