”Till sist såg folket i Sverige mig spela”

Zlatan om CL och målgesten han aldrig glömmer: Jag blev helt galen

1 av 4
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fortsätter jaga sin första Champions League-titel.

Inför tisdagens åttondelsfinal berättar 32-åringen om magin med turneringen och målgesten han aldrig glömmer.

– Jag blev helt galen, säger Zlatan till Uefa.

Paris Saint-Germain ställs mot tyska Bayer Leverkusen i tisdagens åttondelsfinal av Champions League. Den enda riktigt stora klubbtiteln Zlatan Ibrahimovic fortfarande saknar.

– Det har varit många speciella ögonblick. Jag har inte vunnit den än men njutit av den ändå. Jag har gjort några mål. Jag försöker fortfarande vinna den. Jag har spelat för fantastiska lag i Champions League. Jag är lycklig över det men självklart vill jag ha mer, säger Ibrahimovic.

”Sprang över hela planen”

Inför åttondelsfinalen berättar Zlatan för Uefa om sina minnen från Champions League. Två matcher har gjort extra djupa intryck, den första debuten i turneringen för Ajax i september 2002.

– Jag var väldigt lycklig. Jag spelade i Ajax. Min först match i Champions League. Jag kommer ihåg sången och hur alla viftade med flaggorna runt arenan. Det var ett speciellt ögonblick. Det är matcherna du såg på tv när jag spelade i Sverige. Till sist var jag där och folket i Sverige såg mig spela matchen, säger 32-åringen och fortsätter:

– Det gick fantastiskt. Jag gjorde två mål mot Lyon och matchen gick bra, vi vann. Jag kommer ihåg hur jag blev helt galen efter första målet. Jag sprang över hela planen till mina kompisar på andra sidan. Jag bjöd in några vänner för att se matchen. Det var ett speciellt ögonblick.

”Fantastiskt när allt klickar”

Den andra matchen som etsas sig fast i minnet är mötet med Anderlecht från den här säsongens gruppspel när svensken gjorde fyra mål.

– Det är fantastiskt i det ögonblicket när allt klickar. Allt jag gjorde i den matchen gick bra. Jag njöt och fick till och med en stående ovation efter det tredje målet. Jag var lycklig. Men hela laget spelade bra och hjälpte mig mycket. Resten kom av sig själv.

Nu hoppas Zlatan på nya minnen i Champions League. Målet inför slutspelet är enligt svensken att förbättra kvartsfinalplatsen från förra året.

– Det skulle betyda mycket, för alla lag inte bara PSG. Förra året spelade vi kvartsfinal mot Barça och förlorade inte någon av de två matcherna. Vi åkte ut efter två kryss. Men så är det, man måste göra fler mål än motståndaren. Speciellt på bortaplan. Om vi kan nå längre än kvartsfinal i år är det ett stort steg för oss. Det här projektet har pågått i två år och jag har varit här i 1,5. Det utvecklas mycket. Vi har ett lag med mycket potential och stor kvalité. Kollektivt tycker jag att vi vuxit mycket det här året. Förra året var vi inte lika bra som nu.

ARTIKELN HANDLAR OM