”Fick den tyska publiken att applådera”

Zlatan hyllas i Frankrike efter nya succén

Foto: Bildbyrån
Älskad i Paris.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 32, kan vara nöjd med sig själv efter 4-0-segern mot Leverkusen.

Det menar i varje fall de franska tidningar som ger svensken toppbetyg.

– Vilken spelare, vilken fest, skriver Maxifoot.

Zlatan Ibrahimovic spelade med sina två mål i PSG:s 4-0-seger borta mot Bayer Leverkusen en stor roll i att det franska huvudstadslaget nu ser ut att vara klart för kvartsfinal i Champions League.

Det andra, ett skott med vänsterfoten (Zlatans ”svagare” fot) från straffområdeskanten mättes enligt Le Parisien till 103 kilometer i timmen.

Dessutom slog han sitt personliga rekord för antal touch i en Champions League-match (112 stycken).

”Naturligt inflytande”

Föga förvånande lyfts svensken till skyarna efter sin nya stormatch.

Maxifoot ger Zlatan en nia i betyg, på en tiogradig skala.

"En timid första halvtimme, men sedan: Vilken spelare, vilken fest. Han deltar i det första målet och det sista, med en mycket härlig passning till Maxwell. De andra två gjorde han själv, först med en straff och sedan sköt han ett ostoppbart skott från tjugo meter med fel fot. Den store Ibra!", skriver Maxifoot.

Franska huvudstadstidningen Le Parisien nöjer sig med en åtta och motiverar:

"Hans andra mål, en utomjordisk Zlatanering från 20 meter upp i krysset fick den tyska publiken att ställa sig upp. Vissa för att applådera – andra för att lämna arenan", skriver Le Parisien.

”Inblandad i alla mål”

Även l'Equipe nöjer sig med en åtta med motiveringen:

"Zlatan förlorade en del bollar, och missade en enorm möjlighet, men han är ändå inblandad i alla mål. Står för näst sista passen till förstamålet", skriver L'Equipe.

I Paristeam är det tillbaka till nian i betyg för svensken.

”Arbetade hårt i 90 minuter. Han gjorde nästan mål i en 11:e minuten, men hans skot rensades på mållinjen. Gör i stället mål på straff i den 38:e minuten. Och sedan knackar han in sitt andra i vänstra krysset. Vann mycket boll efter halvtid. Ibra är i bra form, förhoppningsvis håller den i sig till kvartsfinalen”.

ARTIKELN HANDLAR OM