Marseille-kängan: Zlatan tittar på tv när Ballon d'Or delas ut

”I de stora matcherna, vem gör de stora sakerna?”

Foto: Bildbyrån
Bara en halvgud.
FOTBOLL

Till helgen brakar de franska ärkerivalerna PSG och Marseille samman i Le Classique.

Inför matchen eldar Marseille-legendaren Eric Di Meco på med en känga till Zlatan Ibrahimovic.

– Han tittar på tv när Ballon d'Or delas ut.

Zlatan Ibrahimovic har aldrig vunnit Champions League, men heller inte gjort någon hemlighet av att han vill vinna den allra mest prestigefulla av klubbturneringar.

En som har vunnit turneringen, tidigare Marseille-spelaren Eric Di Meco, köper inte riktigt den hajp som uppstått kring svensken i Frankrike, där den franska pressen ofta vill lyfta upp Zlatan på samma nivå som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Och med sitt hattrick mot Toulouse har faktiskt Zlatan gjort fler mål i än Ronaldo denna säsong (alla turneringar sammanlagda).

Gjorde ”bara” två mål mot Portugal

Men att svensken är bättre än Ronaldo stämmer inte enligt Di Meco.

– Zlatan spelar den bästa säsongen i hans karriär och är en exceptionell spelare. Men Sverige och Portugal möttes i playoff till VM. Det var en duell där den ena gjorde fyra mål och den andra gjorde två stycken, säger Di Meco till RMC och fortsätter:

– Det var en som vunnit två Ballon d'Or (priset till världens bäste fotbollsspelare) och en annan som tittar på tv när priset delas ut.

”Finns gudar och halvgudar”

Zlatan är inte heller bättre Lionel Messi menar Di Meco.

– I de stora matcherna, vem gör de stora sakerna? Det är Lionel Messi. Det är alltid han som låser upp matcherna. För mig finns två utomjordingar (Messi och Ronaldo) och sedan finns Ibrahimovic och Aguero. Det finns gudar och det finns halvgudar.

Di Meco spelade i Marseille mellan 1980 och 1994. Han avslutade den långa Marseille-karriären med att vinna Champions League säongen 1992/93.

På söndag tar PSG emot Marseille hemma på Parc des Princes.

ARTIKELN HANDLAR OM