”Skandalöst att säga att Ibrahimovic är bättre än Ronaldo”

Marseille-legendaren vill tona ner hyllningarna till svensken

Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo tog över måltronen i Europa från Zlatan Ibrahimovic i går kväll.

Ingen överraskning enligt Marseilles tidigare skyttekung Josip Skoblar.

– Jag tycker att det är skandalöst att säga att Ibrahimovic är bättre än Ronaldo, säger Skoblar.

Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo gjorde två mål i gårdagen 6-1 seger borta mot Schalke i åttondelsfinalen av Champions League i går. Därmed passerar han PSG:s Zlatan Ibrahimovic i turneringens skytteliga.

Men att svensken skulle vara en lika bra fotbollsspelare som Ronaldo är ett skämt. Det menar Marseilles tidigare skyttekung Josip Skoblar.

Den kroatiske anfallaren spenderade nio år i Marseille mellan åren 1966 och 1975 och gjorde imponerande 151 mål på 174 matcher i ett fruktat anfallspar tillsammans med en annan svensk, Roger Magnusson.

”Låg fransk nivå”

Skoblar såg PSG:s storseger mot Bayer Leverkusen i åttondelsfinalen av Champions League, men är inte övertygad.

– Jag gillar tysk fotboll. Men PSG:s seger mot Leverkusen hade mer att göra med att Bayer var en besvikelse än att att Paris var exceptionella. Jag försöker alltid att vara objektiv och PSG är ett lag med individuell kvalitet och väldigt starka spelare, men jag tycker att det är skandalöst att jämföra Ibrahimovic med Messi eller Ronaldo. Det är inte ärligt. Det visar på hur låg den franska nivån är. Jag håller med om att Zlatan dominerar, men låt oss inte överdriva, säger Skoblar enligt Le 10 Sport.

”Inga utomjordingar”

Uttalandena kommer ett par dagar innan PSG och Marseille brakar samman i toppmötet Le Classique på Parc des Princes.

– Det är en tuff match men det har aldrig blivit löjligt ojämnt sedan de qatariska ägarna tog över. Vi saknar individuell kvalitet men de är inga utomjordingar. 

ARTIKELN HANDLAR OM