Hyllad Zlatan närmar sig comeback

Platini: ”Han gör så att motståndare blir bättre fotbollsspelare”

Kan få jubla snart igen.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kan göra comeback så tidigt som om två veckor.

Det lär glädja den franske legendaren, tillika Uefa-bossen, Michel Platini, som gillar svensken. 

– Fransk fotboll är inte van att handskas med spelare på den här nivån.

Det var i den första kvartsfinalen mot Chelsea hemma på Parc des Princes som Zlatan Ibrahimovic gick till marken i plågor. Svensken tvingades till byte och det stod snabbt klart att lårskadan skulle hålla honom borta åtminstone ett par veckor.

Delar av rehabiliteringen har ägt rum i Sverige men nu befinner sig PSG:s allra största stjärna i den franska huvudstaden igen för att fortsätta jakten på spel innan säsongen är över.

Och enligt dagens upplaga av franska tidningen l'Equipe finns anledning till optimism. Rehabiliteringen uppges fortskrida väl och nu jobbar både klubben och Zlatan själv för att han ska kunna spela ”några minuter” i ligamötet med Rennes den 7 maj.

”Förbättrar sina motståndare”

Det lär glädja PSG-supportrarna – men även Uefa-presidenten Michel Platini som gillar vad han sett av svensken i Ligue 1.

– Ibrahimovic har varit på toppen under hela säsongen och lett laget från den allra första början. Han kommer att bli årets skyttekung och kanske även den främste framspelaren (15 assist hittills reds anm). Sedan vet jag inte om de försvararna i Ligue 1 har bidragit till hans framgång. Det stämmer att fransk fotboll inte är van att handskas med spelare på den här nivån, men en sak är säker: han gör så att medspelare och motståndare blir bättre fotbollsspelare, säger den franske legendaren i en intervju med Le Parisien.

Platini har själv vunnit den franska ligan med Saint-Etienne men till skillnad från Zlatan har han vunnit Ballon d'Or – priset till världens bästa fotbollsspelare – tre gånger.

”Hade varit svårt för mig”

På frågan om han skulle ha velat spela med Zlatan ser Platini dock ett problem:

– Jag älskade att spela med spelare som kan slå en smart passning. Men sedan kanske vi hade trampat varandra på fötterna. Han hämtar ändå bollen en hel del. Det hade varit svårt för en nummer 10 som jag, säger fransmannen med ett skratt.

Efter mötet med Rennes återstår två matcher av PSG:s säsong – mot Lille och Montpellier.

Platini är i ropet i den franska huvudstaden då hela Paris inväntar Uefa:s dom mot klubben gällande Financial Fair Play. En dom som väntas landa i början av maj.

ARTIKELN HANDLAR OM