Zlatans guldlöfte: "Garanterar fest"

Hälsningen efter titelmissen

FOTBOLL

PSG lyckades inte bärga ligatitlen på söndagen.

Men Zlatan Ibrahimovic ser fram emot nästa match.

– Då hoppas jag på spel och då kan jag garantera guld och fest, säger han i sin app.

Paris Saint-Germain hade chansen att bli ligamästare mot bottenlaget Sochaux – men stjänfyllda PSG fick bara 1-1 på bortaplan.

Mittbacken Thiago Silvas självmål sköt upp firandet men PSG är ändå åtta poäng före närmast hotande Monaco.

– Det var mer vilja hos de som kämpar för att stanna kvar i ligan än hos de som ville lyfta bucklan, sade PSG:s mittfältare Yohan Cabaye efter matchen.

Rehabtränar för fullt

En skadad Zlatan Ibrahimovic har rehabtränat i Paris under veckan och har hela tiden haft som mål att komma tillbaka innan säsongen är över.

– Ja, vi tar det här steg för steg. Utvecklingen ser bra ut, vi följer skadans utveckling noggrant. Han borde vara med i matchtruppen mot Rennes. Inte att spela hela matchen eller starta, men jag skulle säga att är 90 procents chans att han är redo att spela 20 minuter, säger PSG:s läkare Eric Rolland till L'Équipe.

"Nästa match.."

I sin app lovar Zlatan att det är mot just Rennes, hemma på Parc des Princes den 7 maj, som bucklan kommer att försvaras och champagnen korkas upp.

– Ingen ligatitel och fest idag. Nästa match har vi chans på ligaguldet och då hoppas jag på spel och då kan jag garantera guld och fest, skriver Zlatan i sin app.

FAKTA

Toppstriden i Ligue 1

1. PSG, 83 poäng.

Rennes (h) 7/5

Lille (b) 10/5

Montpellier (h) 17/5

2. Monaco, 75 poäng.

Guingamp (h) 7/5

Valenciennes (b) 10/5

Bordeaux (h) 17/5