Chippen: ”Fler stjärnor än Zlatan som saknas”

Wilhelmsson om ett VM utan Ibrahimovic

”Chippen” och Zlatan under VM-kvalet.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att spela VM i Brasilien.

Trots en besvikelse bland supportrar runt om i världen över just det tror inte vännen Christian Wilhelmsson att avsaknaden blir stor i sommar.

– Jag tror inte att folk kommer att tänka på det när turneringen går igång, säger ”Chippen”.

Vännerna Christian Wilhelmsson och Zlatan Ibrahimovic har inte träffats i landslagssammanhang sedan 2012. Men vänskapen finns där alltjämt. Det berättar ”Chippen” i en intervju med Sport360.

– Vi spelade ihop i tio år och kom väldigt nära varandra. Det har varit fantastiskt att få spela med honom och lära känna honom privat. Han har sin karaktär. Till och med när han är med sina vänner och familj, är han kanske inte arrogant, men han har sin attityd, säger ”Chippen” och fortsätter:

– Men om man känner honom väl vet man hur man ska hantera det. Det är tack vare mentaliteten och karaktären som han blivit den fotbollsspelare han är i dag.

”Inte enda stjärnan som missar”

Wilhelmsson, tillbaka i arabvärlden efter en kort sejour i Los Angeles Galaxy, spelar nu för Bani Yas i Förenade Arabemiraten.

Trots att han inte har spelat någon landskamp på drygt ett och ett halvt år lever utesluter inte 34-åringen spel för landslaget i framtiden. Men något VM i Brasilien blir det inte. Varken för Wilhelmsson eller Zlatan. Den sistnämnde kanske mer saknad i turneringen av internationella fotbollsfans.

– Givetvis vill alla se en superstjärna som honom spela VM men det är fler spelare än Zlatan som inte finns med i VM. Jag tror inte att folk kommer att tänka på det när turneringen går igång. Det finns massor med spelare som är fantastiska som inte kommer att spela.