Luiz om Zlatan: ”Många beundrar, andra inte”

1 av 5
FOTBOLL

David Luiz är det senaste stjärnnamnet att anlända hos Paris SG.

Nu spelar han med Zlatan Ibrahimovic – som han gått i klinch med ett antal gånger tidigare.

– Han har en personlighet som många beundrar, och andra inte, säger den tidigare Chelsea-backen.

I kväll väntas brasilianske mittbacken David Luiz göra sitt första framträdande för nya klubben Paris SG i träningsmatchen borta mot Napoli.

Efter att ha gjort flytten från Chelsea för den hisnande prislappen 50 miljoner pund, motsvarande drygt 575 miljoner kronor, är PSG:s tanke att han bildar ett mittlås tillsammans med Thiago Silva.

”En vinnare i livet”

En annan PSG-spelare han lärde känna innan flytten är Zlatan Ibrahimovic. De båda har stångats mot varandra tidigare, senast i kvartsfinalen av Champions League förra säsongen.

– Jag har spelat mot Zlatan många gånger och det har alltid varit hårda dueller på planen. Utanför planen är han helt normal. Han är en vinnare i livet och en vinnare på planen. Han har tagit emot mig väldigt väl här, säger Luiz enligt Le10Sport.

”Får berätta för dig!”

Och så var det där dubbelmötet förra säsongen, där Luiz och Chelsea drog det längsta strået när Zlatan var skadad i returen.

– Vi hade ett snack efter matchen det var hur lugnt som helst. Han har en personlighet som många beundrar, och andra inte. Men det här är en man som slåss och som vunnit. Det har jag redan sett på träning. Han vill vinna varje liten match han spelar. Om han någon dag är oschysst får jag berätta det för dig! Nej, jag skojar bara.

Matchen mellan PSG och Napoli sparkas igång 20.00 i kväll. Zlatan väntas starta matchen på bänken.

– Det kanske blir någon minut, säger han i sin app Zlatan Unplugged. 

ARTIKELN HANDLAR OM