PSG-bossen oroad över PSG utan Zlatan

1 av 4
FOTBOLL

Ett Paris SG utan Zlatan Ibrahimovic?

Med en svenskstjärna som inte blir yngre är den verkligheten inte alltför långt bort.

– Jag tänker på det varje natt, erkänner PSG:s president Nasser Al-Khelaifi i en intervju med Le Parisien.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris SG löper ut sommaren 2016 och 32-åringen menade i en intervju med Espn tidigare i sommar att det förmodligen blir avslutet på fotbollskarriären.

– Jag kommer att vara 34 nästa säsong och jag ser inte mig själv fortsätta spela på samma höga nivå efter det. Förmodligen är svaret ja, sa svensken.

Det blir ett problem för PSG att lösa då Zlatan visade hur pass viktig han är för lagt i sin comeback mot Saint-Etienne i helgen. Med sina tre mål såg han till att klubben vann igen.

Viktig på träning

För PSG:s president Nasser Al-Khelaifi innebär Zlatans stundande avslutning på karriären ett huvudbry.

– Naturligtvis tänker jag på det varje natt, säger PSG-bossen i en intervju med Le Parisien och betonar hur viktig Zlatan är även på träningsplanen:

– Vi har många fantastiska spelare och unga talanger kanske tror att de har bättre chans på annat håll. Men det är inte nödvändigtvis sant när vi spelar i fyra turneringar. Dessutom får ynglingarna träna med Ibra, Motta, Cavani och Thiago Silva varje dag.

”Många ville ha honom”

En av dessa ”fantastiska spelare”, Edinson Cavani, ryktades bort från PSG under sommaren efter att ha fått nöja sig med en kantplats i anfallstrion bredvid Zlatan. 

Men Al-Khelaifi menar att det aldrig var någon fara på taket.

– Han är väldigt lycklig i Paris och älskar klubben. När han missar en match är han arg men det är normalt eftersom han är en vinnarskalle. Jag kan bekräfta att många klubbar ville ha honom men jag kan också bekräfta att många stora spelare vill komma till Paris, säger Al-Khelaifi.