PSG-bossen: ”Zlatan oroar sig för klubben”

1 av 6
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är viktig för Paris SG – på och utanför fotbollsplanen.

– Det rör mig djupt. Han är inte en spelare som alla andra, säger PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi.

Zlatan Ibrahimovic har växt ut till en ledargestalt inom Paris SG. Förutom att göra målen tar han även över lagkaptensbindeln när brasilianske mittbacken Thiago Silva är skadad.

Men även utanför planen tar han ett stort ansvar för laget, och klubben.

Det menar PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi i en intervju med AFP.

– Han tar hand om klubben känner vi. Han oroar sig för klubben, när det finns ett problem det vill säga. Det rör mig djupt. Han är inte en spelare som alla andra. Det är väldigt speciellt, säger PSG-bossen enligt Le10Sport.

”Laget spelar annorlunda”

Den svenske stjärnan är nyss rehabiliterad från en revbensskada och PSG fick klara sig utan honom i 0-0-matchen mot Evian. I helgen var han tillbaka mot Saint-Etienne och gjorde ett hattrick. En välkommen återkomst, säger Al-Khelaifi.

– Han är en fantastisk spelare, en stor stjärna. Det är sant att när han finns med så spelar laget annorlunda, även moraliskt. Zlatan är väldigt viktig för oss, även om han inte spelar på egen hand.

Efter landslagsuppehållet ska PSG spela ligamatch borta mot Rennes nästa helg innan den franska huvudstadsklubben kliver in i Champions Leauge-spelet mot Ajax hemma på Parc des Princes.