Ser du spöken Lagerbäck... ?

Foto: VIASAT SPORT
FOTBOLL

Var det ett spöke eller en förre detta förbundskapten Lars Lagerbäck tänkte på i Viasat när han skulle analysera Zlatan och hans PSG?

– Ja om Laban själv och laget inser... Laban!? Vad säger jag, jag menar Zlatan, skrattar Viasat-experten.

PSG fick bara med sig en poäng borta mot Ajax i Amsterdam. Efteråt var Zlatan inte särskilt nöjd med sitt och lagets spel:

– Det är något som saknas. Vi spelar inte som vi brukar, har inte kommit upp i den nivå och rytm vi kan spela på. Det kan bero på många faktorer men just nu är det så. Det gäller att jobba hårt och komma in i det. Men det är inte nu man ska vara på topp. Det är i januari eller februari om du går vidare, sa han i intervjun med Viasat.

"Nu får jag nog gå och lägga mig"

Efteråt skulle Viasats experter Erik Niva och Lars Lagerbäck analysera Zlatans intervju och den isländske förbundskaptenen fick frågan om PSG kan komma upp på en nivå där laget kan vinna Champions League.

Då blev det lite fel...

– Ja om Laban själv och laget inser... Laban!? Vad säger jag, jag menar Zlatan, haha. Nu får jag nog gå och lägga mig, skrattar Lagerbäck efter den märkliga blundern.

Niva pikade direkt

Det är i skrivande stund oklart om det var så att Lagerbäck såg ett spöke i studion eller om det möjligen var så att han började fundera på en av sina föregångare som förbundskapten i svenska landslaget, Lars ”Laban” Arnesson.

Erik Niva trodde i alla fall på det sistnämnde och kontrade med att vända på ett känt Laban-citat:

– Vill man se mål får man gå på hockey som Zlatan brukar säga...