Zlatan: ”Fuck you med din semesterkamera”

Journalisten bjuder på anekdot från tidigt 2000-tal

1 av 10
Obs! Bilden är ett montage.
FOTBOLL

Finns det fler anekdoter om Zlatan?

Franska tidningen Le Figaro frågade två holländska journalister om tiden i Ajax – och fick höra om en incident med en ”semesterkamera”.

Det här var veckan då Zlatan Ibrahimovic återvände till Amsterdam Arena för match mot sin gamla klubb Ajax. Matchen slutade 1-1 och svenskens återkomst var en snackis i både Frankrike och Holland.

Ajax grävde fram en gammal idolbild från tidigt 2000-tal på nuvarande Ajax-stjärnan Davy Klasseen tillsammans med en ung Zlatan.

Ajax-fansen hängde upp en banderoll på ena läktarsidan som förkunnade att svensken var ”Guds son”.

Franska tidningen Le Figaro har även intervjuat två Amsterdam-journalister om hur de minns Zlatans år i klubben, mellan 2001 och 2004.

”Folk älskar en rebell”

Johan van Boven, reporter hos SpitsNieuws, minns en rolig händelse i den mixade zonen.

– Många spelare är tråkiga, men Zlatan är inte det. En dag blev han intervjuad i mixade zonen av en journalist med en liten videokamera. Zlatan sa till honom: ”Fuck you med din semesterkamera”. Han är speciell, det är därför fans och media älskar honom, berättar van Boven.

Jaap de Grot, reporter hos De Telegraaf, intygar att Zlatan är populär på många håll i Holland.

– Holländarna gillar honom. Hans självbiografi var en bästsäljare i Nederländerna förra året. Även om hans beteende på planen kan irritera så älskar folk en ”bad boy”, en rebell. Och de ser naturligtvis att han är en mycket bra fotbollsspelare.