Källa: Det är ingen slump

Splittringar i PSG – spelare ska ha läckt till pressen: ”Är avundsjuka på Zlatan”

1 av 2 | Foto: AP
särställning Enligt uppgifter till Sportbladet är fransmännen i Paris SG avundsjuka på Zlatan Ibrahimovics särställning i klubben.
FOTBOLL

Ett lag splittrat i en rad grupper.

PSG är mer delat än på länge.

Och franska medier anklagas för att gå sina spelarnas ärenden.

Journalisten Alessandro Grandesso la i går ut en bild på Twitter som visar grupperingarna i PSG:s omklädningsrum.

Ett splittrat omklädningsrum leder till ett splittrat lag på planen. Den harmoni PSG utstrålade i fjol tycks försvunnen.

Efter tre oavgjorda matcher i ligan och sen bara 1-1 mot Ajax i Champions League-inledningen är läget spänt i den stora Paris-klubben.

Franska l’Equipe och le Parisien rapporterar om stora sprickor i omklädningsrummet.

Något som bekräftas av Sportbladets kontakter i Paris.

– Zlatan och hans gäng har en särställning. Det har väckt avundsjuka hos andra, framför allt hos fransmännen, uppger en källa.

”Stör sig”

Enligt flera källor trodde de franska spelarna att det skulle bli bättre för dem när Carlo Ancelotti försvann till Real Madrid. De uppges nu dock vara missnöjda med att Zlatan, hans vänner och alla spelare som varit i serie A tidigare, dominerar omklädningsrummet.

– Många stör sig på att det är så italienskt. De tycker att de är i Frankrike, att de ska gå först och att alla borde prata franska, uppger en källa.

Matuidi mest missnöjd

Blaise Matuidi, som på sistone fått mindre speltid, sägs vara en av de mest missnöjda spelarna. Han uppges vara en av de som har vädrat sitt missnöje till franska reportrar.

– Det är ingen slump att Frankrikes största sporttidning och Paris viktigaste tidning samma dag har nyheten om sprickor i PSG, säger en Paris-källa och fortsätter:

– De franska spelarna har medierna med sig och utnyttjar det till att sätta press på Blanc för en förändring. Hos många finns en stor avundsjuka mot Zlatan, säger Paris-källan.

Förutom språkfrågan handlar det framför allt om speltid och att tränare Blanc gjort de franska spelarna besvikna. Han har fortsatt att göra klart att Zlatan är nummer ett och tillåtit att de italienska grupperingarna i laget håller ihop.

”Många oroshärdar”

I går spreds över fotbollsvärlden en twitter-bild från Alessandro Grandesso, Gazzetta dello Sports Paris-korrespondent. Den visar PSG:s omklädningsrum och hur spelarna sitter uppdelade i sina grupper.

– Bilden säger rätt mycket,­ säger Grandesso till Sportbladet.

Han menar att allt för PSG nu handlar om att få resultaten med sig.

– Vinner man lugnar allt snabbt ner sig nu. Det finns många oroshärdar i omklädningsrummet, i gruppen, men ännu inget fullt krig. Blanc kan fortfarande lugna och ena laget, säger Grandesso.

Stormötet mot Barcelona hemma i Champions League om elva dagar spås kunna bli avgörande för Blancs framtid. Och för om det blir arbetsro eller en fortsatt turbulent höst för Paris Saint-Germain.

Grupperingarna i PSG

Ledartrion

Zlatan, Maxwell och Camara.

En svensk, en brasse och en fransman. Zlatans och Maxwells vänskap går långt tillbaka. Men nu är duon en trio sen man inkluderat även "Papus", som Camara kallas. Alla tre pratar italienska, efter sina år i serie A.

Ex serie A-gänget

Sirigu, Verratti, Pastore, Lavezzi och Cavani.

Den här gruppen hakar delvis i Zlatans ledartrio.

Här finns också flera nationaliteter, men gemensamt är att alla har spelat i serie A och pratar italienska på träningarna och i omklädningsrummet. 
Cavani, Lavezzi och Pastore har också sin frustration gemensam. Pastore och Lavezzi för att de får för lite speltid och Cavani för att han fått en otacksam, obekväm roll i PSG.

Fransmännen

Matuidi, Cabaye, Douchez och de andra franska spelarna där Matuidi och Cabaye dock är de tongivande.

I den här gruppen finns ett missnöje med alltifrån speltid till Italien-gängets dominans och Zlatans enormt starka roll. Matuidi sägs vara en av dem som läckt uppgifter till franska medier för att sätta press på Blanc.

Brasse-gänget

Thiago Silva, Luiz, Marquinhos och Lucas.

Nykomlingen Luiz är en av brassarna i den grupp som också delvis hänger på Zlatans gäng. Där finns Ibra som Thiago Silva har en stark relation till efter tiden i Milan. Och där finns brassen Maxwell.