”Här tröttnar Zlatan på PR-maskinen”

Uppgifter: Asien-turnén blev för mycket för svensken, som bojkottade åtaganden

1 av 3 | Foto: http://www.psg.fr/
Enligt Le Parisien var det under det här hamnbesöket Zlatan tröttnade och inledde sin bojkott.
FOTBOLL

Många var PR-uppdragen för PSG-spelarna under försäsongsturnén i Asien.

Zlatan tröttnade enligt Le Parisien till slut och bojkottade flera av klubbens åtaganden.

Därför skrotar klubben nu framtida Asien-planer.

Det var i fredags som både Le Parisien och l'Equipe rapporterade om en stor spricka i den storsatsande miljardklubben Paris SG. Båda tidningar slog bland annat fast att omklädningsrummet var splittrat, att Laurent Blanc var misstrodd och att vissa spelare kände att Zlatan Ibrahimovic och hans vänner särbehandlades.

Nu uppger Le Parisien att PSG inte kommer att tillbringa sin nästa försäsongsturné i Asien. Detta efter att Zlatan och Thiago Silva klagat till president Nasser Al-Khelaifi efter lagets resa till till Hong Kong och Peking i somras.

Tidig uppstigning

Spelarna ska främst ha varit missnöjda med vädret, fuktigheten och luftföroreningen. Faktorer som de menar ska ha stört uppladdningen till säsongen.

När Sportbladet talade med Zlatan om Asien-turnén i augusti talade han om just svårigheterna att andas.

– Vi var i Kina, man kunde knappt andas där. Det var rena dietveckan.

Hur ser du på den sortens marknadsföringsresor? Sliter det onödigt mycket?

– Nej, i en storklubb måste du gå igenom det. Jag var där med Milan och Barcelona, det var samma sak. Kina är en stor marknad för alla klubbar, en stor och viktig befolkning som är viktig för alla storklubbar. Och klubben vill växa på alla kontinenter, sa Zlatan.

Under tiden i Asien uppger Le Parisien att Zlatan inte alls ska ha gillat de PR-åtaganden klubben placerat på honom. Strået som bröt kamelens rygg ska enligt Le Parisien ha varit lagets besök av hamnen i Hong Kong den 29 juli, som planlades tidigt på morgonen, bara ett par timmar efter matchen mot Kitchee FC.

Kan åka till USA

Efter det ska Zlatan ha bojkottat flera PR-åtaganden. Han flaggade för bojkotten i förväg och ingen försökte övertyga honom att ändå ställa upp.

I Asien spelades under samma resa den franska supercupfinalen mot Guingamp. Den kommer inte att spelas på samma plats nästa år.

Le Parisien uppger att Al-Khelaifi, som har goda relationer med ligaförbundet och tog finalen till Asien till att börja med, nu bett förbundet att skrota Asien. Detta efter ha tagit in spelarnas kritik.

Enligt Le Parisien kan supercupfinalen nästa år i stället spelas i Nordamerika eller Brasilien.