Ibra sågar ”en person” för missade CL-titeln

Antyder att Guardiolas ”misstag” kostade Barça

1 av 6
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är inte särskilt förtjust i Pep Guardiola.

Nu skickar han till synes en diskret känga till spanjoren, som tränade svensken under hans år i Barcelona.

– Vi misslyckades med att vinna Champions League på grund av dåliga beslut från en person, säger Zlatan.

När Zlatan Ibrahimovic flyttade till Barcelona sommaren 2009 – då nykrönta Champions League-mästare – var tanken att han skulle vinna den prestigefulla turneringen.

Den katalanska storklubben åkte dock ut i semifinal mot Inter och trots att man vann den inhemska ligan valde Zlatan att lämna klubben efter bara en säsong.

”Hade världens bästa lag”

Svensken berättar nu att den säsongens lag misslyckades med att uppfylla sin potential. Och han tycks antyda att det var Pep Guardiolas fel att det inte blev någon Champions League-titel.

– Vi hade definitivt världens bästa lag. Men vi misslyckades med att vinna Champions League på grund av dåliga beslut från en person. Men så är det. Det är inget att gnälla över i dag. Man måste glömma det eftersom jag också hade fantastiska ögonblick hos Barcelona, säger Zlatan enligt BeIn Sports.

Möter Barça i morgon

Klubbfotbollens allra mest prestigefulla pokal gäckar alltjämt svensken. Under fjolårssäsongen åkte hans Paris SG ut i kvartsfinal. Nu siktar klubben ännu högre.

– Jag hade förstås blivit väldigt glad om jag vann den titeln. När man summerar sin karriär tittar man på titlarna man vunnit. Om jag vinner vore det fantastiskt. Om jag inte vinner vore det inget misslyckande.

I morgon brakar Zlatan och hans PSG samman med just Barcelona i den andra gruppspelsomgången hemma på Parc des Princes.