Zlatan missar Barcelonamötet

FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovic missar jättemötet med Barcelona i Champions League.

Och hans tränare Laurent Blanc ville inte svara på hur allvarlig svenskens hälskada är.

– Vi tittar på hans utveckling dag för dag. Vi blir glada om han blir spelklar till matchen mot Monaco, säger Laurent Blanc till Sportbladet.

Några minuter före PSG-tränarens annonserade presskonferens tillsammans med vänsterbacken Maxwell kommunicerade Parisklubben via sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic inte är med i truppen som möter Barcelona i morgon i Champions League i den franska huvudstaden.

Samma morgon hade Zlatan fortfarande inte kunnat träna med övriga spelare, utan fått hålla till i klubbens rehabiliteringsutrymme för att få ordning på sin skadade häl.

– Han hade väldigt ont fysiskt så klart, och var inte glad. Det är klart att vi skulle ha behov av honom i matchen. Inte för att han har spelat i Barcelona tidigare, utan för att vi behöver Ibra i en så viktig match, men han är inte redo och nu är det upp till oss andra att lösa det, säger kompisen och lagkamraten Maxwell.

”Glada om han blir spelklar mot Monaco”

PSG:s tränare Laurent Blanc säger att han sedan ett par dagar anat att Ibrahimovic inte skule bli matchklar – och förberett sig för det scenariot.

– Vi var på träningsanläggningen i morse och han gjorde fortfarande rehab utan att kunna träna med övriga. Jag började förstå att han inte skulle kunna spela och då får man tänka om. Vi gjorde bra matcher även utan Ibra förra året, vi har anfallare av hög kvalité, men det är klart att det inte är lätt utan honom, säger Blanc, som var desto mer vag kring Ibrahimovics konvalescenstid.

Kommer Zlatan Ibrahimovic kunna spela mot Monaco till helgen eller är hans skada vara allvarligare än så?

– I morse stod det klart att han inte är tillgänglig för matchen i morgon kväll och vi gör precis allt för att få honom tillbaka så snabbt som möjligt. Vi tittar på hans utveckling dag för dag. Vi blir glada om han blir spelklar till matchen mot Monaco, säger Laurent Blanc till Sportbladet.

PSG-tränaren är pressad efter fyra oavgjorda resultat på fem matcher, men ruckar inte på sin spelfilosofi med stort bollinnehav ens mot skolans mönsterelever från Katalonien.

– Jag kommer att be mina spelare att spela fotboll imorgon, för det är det enda sättet att återfå det självförtroende som vi tappat. Om vi inte spelar ut den här matchen och dessutom förlorar kommer ni (pressen) vara de första att säga ”ni spelade inte ens”, säger Blanc.

Om mindre än två veckor, den 9 oktober, möter Sverige Ryssland i EM-kvalet. I morgon tar Erik Hamrén ut truppen till matchen.