”Tror du på Jesus? Då tror du på mig”

Zlatans självsäkra kommentar som lugnade PSG-tränaren inför guldmatchen mot Lyon

Foto: TT
Carlo Ancelotti och Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Carlo Ancelotti var nervös inför matchen mot Lyon 2013.

Då lugnades tränaren – av Zlatan Ibrahimovic.

– Om du tror på Jesus så tror du på mig. Du kan vara lugn, ska ”Ibra” ha sagt enligt lagkamratern Marco Verratti.

Säsongen 2012/13 ledde Carlo Ancelotti Paris Saint-Germain till lagets första ligatitel sedan säsongen 1993/94. Titeln säkrades i den tredje sista omgången då PSG besegrade Lyon på bortaplan med 1-0.

– I dag är det officiellt och vi är väldigt glada. Fansen har väntat länge och till slut är de mästare som vi. Det var därför jag kom hit, för att bli mästare, sa Zlatan Ibrahimovic då.

Avslöjar Zlatans ord

Svensken var självsäker redan inför matchen. Det var däremot inte Carlo Ancelotti. Den italienske tränaren var väldigt nervös, berättar Marco Verratti i en intervju med FourFourTwo.

Enligt Verratti tvingades Ibrahimovic lugna tränaren inför matchen.

– Ibra gick fram till Carlo och frågade om han tror på Jesus. Ancelotti svarade ja, och då sa Ibra: ”Bra, då tror du på mig. Du kan slappna av!”. Zlatan är sådan som person, han har väldigt bra självförtroende vilket också gynnar honom på planen, säger Verratti.

”Kommer stanna i PSG”

I en annan intervju, med italienska Gazzetta dello Sport, slår Verratti också fast att han tror Ibrahimovic kommer att stanna i PSG fram till kontraktet löper ut år 2016.

– Om jag tror att Zlatan kommer lämna? Nej, det tror jag inte. Zlatan är en äkta ledare och en av de allra viktigaste personerna i vårt omklädningsrum. Jag känner honom väl, han är väldigt viktig för oss och känner inget behov av att lämna, säger Verratti.

ARTIKELN HANDLAR OM