Bastias jätteskräll – slog Zlatans PSG

Foto: AFP OCH C MORE
PSG fick en drömstart och tog tidigt ledningen med 2-0 - men tappade och föll med 2-4.
FOTBOLL

PSG kollapsade och föll mot bottenlaget Bastia.

Efter förlusten erkänner Zlatan Ibrahimovic att stämningen i laget inte är på topp.

– Den känns okej än så länge, säger han efter förlusten.

PSG har skakats av interna stridigheter och rykten om spelarflykt. Men laget hade chansen att gå upp i delad serieledning med Marseille vid seger mot Bastia. Så trodde nog de flesta att det skulle bli.

Bastia ville annorlunda.

Laget ligger näst sist i Ligue 1 och har inte vunnit mot PSG sedan 2003. Matchen började som väntat genom att PSG tog ledningen efter att Lucas Moura lobbat in 1-0 i den elfte minuten. 2-0 kom efter slarv i Bastiaförsvaret som ledde till att Adrien Rabiot enkelt kunde utöka ledningen.

Slog till med drömmål

Tio minuter senare fick Bastia straff. Ryad Boudebouz satte den säkert och Bastia var tillbaka. I slutet av halvleken kvitterade François Modeso efter att ha nickat in en hörna.

Det var dock inte slut där. Tio minuter in i den andra halvleken gav Julian Palmieri Bastia ledningen inför att ha bjudit på ett riktigt drömmål.

PSG jagade en kvittering, men i stället för 3-3 kunde Palmieri stöta in 4-2 och Bastiasupportrarna kunde fira första segern mot PSG på 12 år.

– Vi gjorde det bra i 20 minuter, sedan tappade vi det helt. Exakt vad det beror på, varför det gick snett, det vet jag inte, säger Zlatan i sin upp ”Zlatan Unplugged”.

”Inte det som är problemet”

Om stämningen i truppen säger Ibrahimovic:

– Den känns okej än så länge.

På frågan om PSG behöver förstärka sin trupp svarar han:

– Jag tror inte att det är det som är problemet.

PSG saknade Ezequiel Lavezzi och Edinson Cavani som är avstängda efter att ha missat PSG:s träningsläger i Marocko under jul. På frågan om när stjärnorna är tillbaka svarar tränaren Laurent Blanc.

– Det är mitt problem och inte ditt.

FAKTA

Bastia–Paris SG 4–2 (2–2)

0–1 Lucas (10), 0–2 Adrien Rabiot (20), 1–2 Ryad Boudebouz (32 str), 2–2 Francois Modesto (45), 3–2 Julian Palmieri (56), 4–2 Julian Palmieri (89).

Publik: 12 000.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG.

ARTIKELN HANDLAR OM