”Zlatan gör knappt någon skillnad”

Svenskstjärnan kritiseras i Frankrike

1 av 7 | Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blev matchhjälte för Paris SG.

Men i fransk press får svensken kritik.

”Han visade tecken på irritation och tappar helt intresset för spelet när en lagkamrat inte passar honom”, skriver l'Equipe och delar ut en sval femma i betyg.

Ett Paris SG i kris mötte i går kväll Saint-Etienne i kvartsfinalen av ligacupen. Det stod länge 0-0 i matchen, men med 18 minuter kvar att spela klev Zlatan Ibrahimovic fram och bröstade in segermålet för PSG.

Men den franska pressen var inte alltför imponerad av PSG:s insats, med undantag för mittfältaren Marco Verratti.

”Brist på engagemang?”

Zlatan Ibrahimovic får exempelvis hård kritik i l'Equipe – trots att han ordnade segern. Svensken får en femma i betyg, på en skala upp till tio, med motiveringen:

”Visst, han förvaltade Lucas inlägg men resten av matchen gör den svenske jätten knappt någon skillnad. Han visar sig sällan rörlig och vandrade offside vid ett flertal tillfällen. Är det brist på engagemang? Han visade också tecken på irritation och tappar helt intresset för spelet när en lagkamrat inte passar honom”.

Inuti tidningen ägnas även en hel krönika på ämnet Zlatan med rubriken ”Den förbannade frälsaren”. I texten undrar man varför Zlatan aldrig visar glädje längre.

”Upprörd och irriterad gestikulerar Zlatan för att visa sitt humör. Det kanske är det som förändrats mest med Zlatan, att vi inte får se honom sträcka armarna i luften. Vi får inte se någon glädje”.

Ödesmatch i helgen

I övrig press är man inte lika hård mot svensken. Maxifoot ger svensken en sexa i betyg men nämnat att ”han ofta var offside”.

Paristeam delar också ut en sexa i betyg och konstaterar att ”han räddade PSG”.

I och med segern mot Saint-Etienne väntar semifinal för den storsatsande huvudstadsklubben och lite andrum inför helgens ligamatch mot Evian, då man kommer att vilja klättra från sin fjärdeplats i ligatabellen.