Utbuade vinnare

Zlatan: Kände mig instängd

Foto: AFP
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. Hela laget buades ut efter en kvart men vände och hyllades för 4-2-segern mot bottenlaget Evian.

Alla utom Ezeqiuel Lavezzi och målskytten Edinson Cavani.

Istället visade PSG-publiken med busvisslingar vad de tycker om duon efter vinterns strejk.

Paris Saint-Germain var pressat inför mötet med bottenlaget Evian. Spelet i ligan har haltat, konkurrenterna varit på väg att dra ifrån, laget har skakats av uppgifter om interna splittringar, tränaren Laurent Blanc kritiserats och som om det inte vore nog uteblev Ezequiel Lavezzi samt Edinson Cavani från vinterns träningsläger.

Inhopparna utbuade

Duon stängdes av samt bötfälldes men var tillbaka igen till hemmamötet med Evian. Dock på bänken till en början.

Därifrån fick de se sitt PSG bli utbuat av en uppretad hemmapublik redan efter 14 minuter när gästerna chockade och tog ledningen genom Cedric Barbosa. De pressade Paris-spelarna kom dock tillbaka och vände till 2-1 efter mål av David Luiz samt Marco Verratti.

Men när allt såg ut att vara i ordning igen stångade plötsligt Gregory van der Wiel in en frispark i eget mål till 2-2. Då valde Laurent Blanc att ändå matcha Edinson Cavani.

Efter 69 minuter ersatte anfallaren Blaise Matuidi till burop från publiken på Parc des Princes. Samma mottagande som Lavezzi fick när det var hans tur att hoppa in 80 minuter in i matchen.

Zlatan: Kändes bra

Mellan de två bytena räddade dock Javier Pastore hemmalagets ära när han slog in Lucas passning till 3-2. Det bäddade för en seger PSG var mer eller mindre tvunget att lyckas ta.

– Vi ska hela tiden vinna, vi har den pressen på oss. Om vi spelar bra eller dåligt spelar ingen roll, vi ska bara vinna, säger Zlatan Ibrahimovic i C More och fortsätter om matchen:

– Bra, förutom det första målet vi får emot oss. Annars tycker jag vi spelar bra. Bra tempo på matchen och sen får vi ett mål till emot oss, ändå får vi kontroll över matchen och vinner med två mål. Vi har många matcher nu, så det gäller att ta dem.

Zlatan själv stod för en godkänd insats men missade sina två lägen att göra mål, båda gångerna efter räddningar från en storspelande Benjamin Leroy i gästernas mål. Till sist noterades svensken ändå för en assist när han i slutminuten vackert passade till Cavanis 4-2.

– Det kändes bra. Jag kände mig instängd där framme, det var inte mycket yta att jobba med, och när jag väl fick bollen var det svårt för mig. Men jag försökte kämpa mig igenom situationerna. Vi vinner matchen, det är det viktigaste.

PSG står nu på 41 poäng – fyra färre än ledande Lyon.

ARTIKELN HANDLAR OM