”Talade inte med honom på två år”

Avslöjar Zlatans raseri efter mötet: Var hans största misstag

Foto: Pontus Orre och AP
Zlatan och Galliani i augusti 2010 då Zlatan anlände till Milan från Barcelona.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ville aldrig lämna Milan för Paris Saint-Germain.

Enligt agenten Mino Raiola var svensken så rasande över affären att han inte talade med Milan-bossen Adriano Galliani på två år.

Men det var Raiola själv som sa åt Milan att sälja.

Agenten Mino Raiola har följt Zlatan Ibrahimovic under hela svenskens proffskarriär och utvecklats till en av 33-åringens närmaste vänner. Nu berättar italienaren om spelet bakom kulisserna när anfallaren såldes från Milan till Paris Saint-Germain 2012.

”Sa till Zlatan att vi måste”

Milan var då i en ekonomisk kris och tvungna att dra ner på sina utgifter. Enligt Raiola tvekade klubben trots det att göra sig av med sin högst avlönade spelare Zlatan Ibrahimovic.

– En dag sa jag till Galliani: “Adriano, du måste sälja honom till araberna. Det är bara de som har råd med honom”. Galliani agerade inte fel utan som en supporter till AC Milan och jag älskar honom för det. Men försäljningen var också hans största misstag, säger Raiola till Gazzetta dello Sport.

Men det var inte bara Milan som tvekade.

– Jag sa till Zlatan att “vi måste lämna” och han gick med på det. Det AC Milan som fanns i hans huvud var Marco van Bastens Milan, men det var bara en myt nu. Efter övergången var han arg på Gallaini. De talade inte med varandra på två år. De har försonats nu men med Zlatan tar det tid, säger Raiola.

”Messi hade bytt klubb fyra gånger”

Nu är Zlatans framtid återigen osäker med 1,5 år kvar på avtalet med PSG. Rykten i fransk press talar för att klubben överväger att låta 33-åringen lämna redan i sommar.

– Han stannar i PSG. Han har fortfarande ett år kvar och vem vet, vi kanske förnyar igen. Med honom tas de här besluten år för år men han kommer inte sluta spela, säger Raiola till Gazzetta dello Sport.
Att agenten håller sin vän och adept högt råder det ingen tvekan om.

– Han är tio gånger mer förtjänt av Ballon d'Or (som världens bäste spelare) än Messi. ”Ibra” har visat sina kvalitéer överallt, inte bara i en klubb. Hade jag haft Messi hade han redan bytt klubb fyra gånger. Inte för pengarna, de kan du få ändå genom att förnya kontrakt, utan för att utvecklas.

I samma intervju berättade Raiola att Paul Pogba är på väg bort från Juventus - och att PSG är det bästa alternativet.

ARTIKELN HANDLAR OM