"Är han verkligen så bra som han tror"?

FOTBOLL

Att imponera engelsmän är inte något Zlatan gjort sig känd för. Den engelska tidningen The Telegraph listar de 20 mest överskattade spelarna genom tiderna. Zlatan listas som fyra.

”Är han verkligen så bra som han tror att han är”?, skriver tidningen.

Trots fyra mål mot England i öppningsmatchen på Friends så anser engelsmännen att Zlatan inte är en av de största. Tidningen The Telegraph listar de 20 mest överskattade spelarna genom tiderna och den svenska landslagskaptenen är fjärde mest överskattad.

”Är han verkligen så bra som han tror att han är? Ingen Champions League-titel och det faktum att han inte har spelat i någon av Europas tre bästa ligor sedan han lämnade Barcelona för Milan 2010, antyder att han kanske inte är fenomenet han anser sig vara”, lyder tidningens motivering.

Gammal lagkamrat mest överskattad

Föga förvånande listas Zlatans gamla lagkamrat från Inter, Mario Balotelli, som den mest överskattade spelaren. Under sin tid i England har Balotelli skapat mer rubriker för saker han gjort utanför planen än på den.

”Det är fortfarande ett mysterium att det har spenderats 59 miljoner pund (cirka 750 miljoner kronor) på honom i övergångssummor. I Inter, Manchester City, Milan och nu Liverpool, så har Balotelli misslyckats totalt med sin uppenbara potential och skapat mer rubriker för sina påhitt utanför planen än för sina prestationer på den”, skriver tidningen.

“Det är fortfarande ett mysterium

FAKTA

Top 10

1. Mario Balotelli

2. Robinho

3. Radamel Falcao

4. Zlatan Ibrahimovic

5. Faustino Asprilla

6. David Luiz

7. Ezeguiel Lavezzi

8. Wesley Sneijder

9. Sergio Ramos

10. Jack Wilshere

Se hela listan här