Zlatans svar efter OM-fansens hån

”Det enda som är en skit med det här landet”

FOTBOLL

MARSEILLE. Zlatan Ibrahimovic var några centimeter från att avgöra mot Marseille, men kunde ändå bocka av en första prestigeseger på en mycket tuff kommande PSG-period.

– Det är den här veckan som avgör hur säsongen har gått, det spelar ingen roll vad som hände i början, säger Zlatan till Sportbladet efter 2–3-segern mot Marseille.

Med två poängs skillnad i tabellen var kvällens rivalmöte i Marseille ett av de mest efterlängtade lagen emellan på många år.

Hemmapubliken hade laddat med visselkör och en banderoll tillägnad Zlatan Ibrahimovic som, skrivet på svenska, förklarade ”det enda som är skit med det här landet Zlatan är du”, en blinkning till Ibrahimovics raseriutbrott efter matchen mot Bordeaux för ett par veckor sedan.

– Jag såg den inte. Men atmosfären var magisk, det märktes redan på uppvärmningen. Det är såna här matcher man vill spela, man går bara ut och njuter, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet efter matchen.

Tufft underläge tidigt

Men det var hemmalaget som inledde starkast med mål av André-Pierre Gignac efter en halvtimme. PSG kom igen via ett konstmål signerat Blaise Matuidi några minuter senare, men det var Olympique Marseille som gick till pausvila med ledningen efter ännu ett mål av Gignac.

Men Marseilles hårda press i första halvlek tog ut sin rätt i den andra.

När PSG-brassen Marquinhos jämnade ut till 2–2 såg OM inte ut att ha mycket att sätta emot och efter 2–3 på självmål av Jérémy Morel i 51:a minuten, ett mål som först såg ut att komma från Zlatan Ibrahimovics fot, var saken klar.

PSG upp i topp

Hemmalaget gjorde vad de kunde i andra halvlek, men orkade inte slå hål på PSG en gång till. PSG seglar nu upp i ensam ligaledning igen, en poäng före Lyon och fem före kvällens motstånd.
– Det var en viktig seger, inte för att det var Marseille, men för att vi tog tre poäng. Det är alltid svårt att spela när man kommer tillbaka från landslagsuppehåll och vi är det enda laget i hela Europa som fortfarande spelar alla turneringar, säger Zlatan Ibrahimovic.

Kan du njuta av den här segern när ni har ett så tufft schema som nu?

– Om vi vinner så njuter jag, men den här veckan är väldigt viktig för oss, vi har semifinal (franska cupen), final (ligacupen), matchen i dag och sen Champions League. Kan vi hålla oss på topp och få de vinster vi behöver ska jag nog kunna njuta av det. Men det är inte över än.

Ni plockar upp underlägen här och mot Chelsea. Är det nu PSG har fått den rutin som saknats tidigare?

– Det är den här veckan som kommer att avgöra hur säsongen har gått, det spelar ingen roll vad som hände i början, säger Zlatan som inte ville svara på Sportbladets fråga om vad uppgifterna om att han ansökt om visum i USA betyder för hans framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM