Cavani spelar inte efter bytesbråket

Rasande på Blanc efter bytet – nu missar han ligamatchen

1 av 3
FOTBOLL

Edison Cavani var rasande när han byttes ut i stormatchen mot Marseille.

Nu spelar stjärnan inte mot Saint Etienne.

Enligt tränaren Laurent Blanc är han lårskadad.

Edison Cavani startade som vanligt på kanten i lördagens möte med Marseille. 28-åringen byttes ut efter en timme och var märkbart störd över beslutet. Cavani klev av planen och växlade några irriterade ord med tränaren Laurent Blanc innan han satte sig på bänken.

Scenerna väckte på nytt liv i spekulationerna om stjärnans framtid i PSG. Redan innan matchen diskuterade franska Canal Plus situationen med stjärnan.

– Jag kom för att spela centralt men där spelar Zlatan och saker och ting har därför förändrats. Av olika skäl. Men annars är allt perfekt i Paris. Klubben har utvecklats väldigt mycket under min tid här och stod också vid min sida när jag gick igenom en svår tid. De skyddade mig. Jag tror att det här är en av de bästa platserna i världen för mig, sa Cavani.

”Skulle bytt ut honom i halvtid”

Stjärnan uteslöt dock inte en flytt från PSG i sommar och både Atlético Madrid och Manchester United uppges vara intresserade. Nu tar ryktena ytterligare skruv.

På dagens presskonferens meddelade Blanc att Cavani inte spelar mot Saint Etienne i morgon på grund av känning i låret.

– Jag gjorde ett misstag mot Marseille med Cavani. Jag skulle ha bytt ut honom tidigare eftersom han kunde bli skadad, säger Blanc.

Tränaren bekräftar också att Thiago Motta är borta minst tio dagar och Daviz Luiz fyra veckor efter skadorna de drog på sig mot Marseille.