Uppgifter: Redan lagt bud på ’Ibra’

Höll hemligt möte den 19 mars – nytt kapital efter jätteaffär för 9,3 miljarder

Foto: TT
FOTBOLL

Manchester United, Liverpool och Chelsea kan se sig slagna i jakten på Zlatan Ibrahimovic påstår Daily Express.

Detta efter calciomercato.com:s uppgifter att italienska Milan redan haft ett hemligt möte med svenskens agent Mino Raiola.

Erbjudandet: Kultfigur med en årslön på 93 miljoner kronor från klubbens nya kinesiska ägare.

Foto: TT
Mino Raiola.

STOR GENOMGÅNG: Här spelar alla 162 svenska utlandsproffs

Milan är på väg att genomgå ett ägarbyte som ska ta den gamla storklubben tillbaka till sin forna glans. Enligt uppgifter i Italien är ägaren Silvio Berlusconi nära att sälja 75 procent av klubben till en investeringsgrupp från Kina för motsvarande 9,3 miljarder kronor.

Nytt kinesiskt kapital

När affären väl är genomförd satsar klubben på att använda nytt kinesisk kapital för att omgående spänna musklerna på transfermarknaden. Chelseas målvakt Petr Cech och Anderlechts Aleksander Mitrovic ska redan finnas i planerna men huvudmålet är ett annat: Zlatan Ibrahimovic.

Enligt calciomercato.com träffade Milans värvningsansvarige Adriano Galliani Zlatans agent Mino Raiola i ett möte den 19 mars. Officiellt diskuterades försvararen Ignazio Abates kontrakt men enligt sajten var agendan för mötet egentligen Zlatan Ibrahimovics återkomst.

Svensken spelade för Milan 2010-2012 och var 2011 med och tog klubbens senaste ligatitel. Nu påstås Milan vilja ha tillbaka svensken som en symbol för deras nysatsning under de nya kinesiska ägarna.

”Matchar PSG-lönen”

Svaret från Zlatans läger ska ha varit att en övergång är osannolik just nu, då svensken är inställd på att fullfölja sitt kontrakt med PSG som nästa säsong garanterar honom en årslön på motsvarande 93 miljoner kronor. Men calciomercato.com påstår att 33-åringen kan komma att överväga sin framtid igen i sommar då Milan är redo att matcha den lönen.

Enligt engelska Daily Express är Milan nu huvudfavorit i jakten på Zlatan Ibrahimovic före Manchester United, Liverpool och Chelsea som också påstås ha ögonen på 33-åringen.