PSG:s svar – bojkottar tv-kanal

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic rasar mot den fyra matcher långa avstängningen.

Nu markerar även PSG genom att bojkotta Canal Plus som var kanalen som fångade svenskens utbrott.

Foto: CANAL PLUS

Reaktionerna har varit starka efter att Zlatan dömdes till fyra matchers avstängning för sitt domarutbrott i matchen mot Bordeaux.

Först gick PSG ut och protesterade mot vad man kallar ett "oproportionellt straff”.

Sen gick Zlatan ut i sin app och riktade skarp kritik mot domen:

Hela situationen har blivit till ett skämt, löjligt, och oprofessionellt. En skam för fotbollen. Jag hade blivit ännu gladare om jag hade blivit avstängd resten av säsongen så att jag redan nu hade kunnat dra på semester.

"Vill undvika ytterligare missförstånd”

Men det stannar inte där. PSG gick under fredagskvällen ut med ett pressmeddelande där man meddelade att man från och med nu fram till den 30:e maj helt kommer bojkotta den sändande kanalen Canal Plus.

"Angelägna om att undvika ytterligare missförstånd och för att skydda ligaspelets intressen så har Paris Saint-Germain bestämt att inte göra några uttalanden till journalister från Canal Plus-gruppen", skriver man och fortsätter:

"Anledningen att vi tar till den här säkerhetsåtgärden är att Canal Plus-gruppen har så många mikrofoner och kameror runt laget hela tiden, vilka kan i efterhand kan användas som bevis för de som dömer vår fotboll".

Även Marseille gick ut med ett liknande meddelande om bojkott. I deras fall är bakgrunden att man fick Dimitri Payet avstängd för ett domarutbrott likt Zlatans.