”Det kan bli ännu mer av ett krig...”

Raiola: Zlatan har ett problem med situationen i Frankrike

1 av 2 | Foto: TT
Zlatan och Raiola är redo för strid.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kommer inte lämna PSG efter avstängningen.

Men förbered er på mer krig.

Det säger agenten Mino Raiola när han nu avslöjar att 33-åringen har ett stort problem med livet i Ligue 1.

Zlatan Ibrahimovic reagerade själv kraftfullt efter att ha stängts av i fyra matcher för sitt domarutbrott efter 2-3-förlusten mot Bordeaux.

– Jag blev glad för att det är ett bevis på det jag har pratat om. Nu kan folk få se det själva, med sina egna ögon istället för att jag behöver säga det. Hela situationen har blivit till ett skämt, löjligt, och oprofessionellt. En skam för fotbollen. Jag hade blivit ännu gladare om jag hade blivit avstängd resten av säsongen så att jag redan nu hade kunnat dra på semester, sa Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged.

”Ju mer du attackerar Zlatan...”

Efter det placerade engelsk media svensken i Manchester United, Liverpool samt Chelsea samtidigt som italienska calciomercato.com påstod att Milan redan lagt ett bud på Ibrahimovic. ”Skitsnack”, svarar nu Zlatans agent.

– Han kommer inte lämna Frankrike på grund av avstängningen. Det kommer inte hända. Han är mycket starkare än så, säger Mino Raiola i kommande numret av France Football enligt sports.fr.

Samtidigt varnar Raiola för att kaoset kring Zlatan Ibrahimovic kan eskalera ytterligare.

– Han har krigat hela sitt liv mot folk som inte känner honom eller vill testa honom. Som han själv alltid säger: ”Only God can judge me”. Det kan bli ännu mer av ett krig eftersom ju mer du attackerar Zlatan – desto hårdare slår Zlatan tillbaka, säger Raiola och fortsätter:

”Han tycker ligan måste utvecklas”

– Zlatan var den viktigaste spelaren för Paris projekt och så är fortfarande fallet. Zlatan kan inte köpas i transferfönstret. Det finns inte ens någon poäng i att fråga mig om det. Det är skitsnack. Zlatan har ett kontrakt med PSG. Men som du vet måste alla skriva något om Zlatan... Kommer han vara kvar nästa år? Mitt svar är ja.

Samtidigt medger Mino Raiola nu att det finns en sak inom den franska fotbollen som Zlatan menar måste förändras.

– Zlatan trivs väldigt bra i Frankrike och i Paris. Han har inga problem med landet eller invånarna men han tycker att ligan måste utvecklas. Den franska fotbollen måste bli mer professionell på alla nivåer. Även fotbollsförbundet. Han tycker att det franska systemet inte lever upp till de krav som ställs på den högsta nivån i den moderna fotbollen. Om du nu får säga det...