”Det är saker som kan gå emot dig”

Enrique om varför Suarez lyckats med det Zlatan misslyckades med

1 av 3
FOTBOLL

Paris Saint-Germain har landat i Barcelona och i tidningen Sport handlar rubrikerna om Zlatan, Zlatan och Zlatan.

Luis Suarez hyllar svensken som en av världens fem bästa samtidigt som tränaren Luis Enrique frågar sig varför just Suarez lyckats med det Zlatan misslyckades med.

– Även om du värvar en spelare av världsklass så vet du aldrig hur han kommer anpassa sig till laget och staden, säger Enrique.

DOKUMENT AV ERIK NIVA: Luis Suárez spelar för kärleken

Redan på måndagsmorgonen landade Paris Saint-Germain i Barcelona. Det franska laget står inför den minst sagt tuffa utmaningen att vända 1-3-förlusten på hemmaplan till seger i tisdagens match och gör sina sista förberedelser på Camp Nou klockan 18:30 på måndagskvällen.

Ville till Real Madrid

Barcelona-baserade tidningen Sport bevakar alla fransmännens förehavanden med största intresse och mannen i fokus är inte helt oväntat Zlatan Ibrahimovic. Svensken är både tillbaka från sin avstängningen och i sin gamla hemstad till returmatchen.

Sport beskriver hur 33-åringen ”kommer hungrigare” efter avstängningar i både Champions League och Ligue 1. Tidningen återger också återigen den gamla historien om det stormiga uppbrottet mellan Ibrahimovic och Barcelona som svensken avhandlade i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” – och Zlatans önskan att gå till Real Madrid.

”Är en avgörande spelare”

När Barcelonas anfallsstjärna Luis Suarez sedan mötte pressen på måndagseftermiddagen kom svenskens namn återigen på tal.

– Ibrahimovic är en stor spelare och alla vet vad han åstadkommit. Han tillhör världens tre-fem bästa spelare. Han är en avgörande spelare för PSG och vi kommer vara tvungna att ha honom under noga uppsikt, säger Suarez enligt El Mundo Deportivo.

Luis Suarez har fått den centrala anfallsplats framför Leo Messi som Zlatan Ibrahimovic fråntogs i Barcelona. Nuvarande tränaren Luis Enrique säger sig inte riktigt förstå varför Suarez lyckats anpassa sig bättre än Zlatan gjorde till den spanska storklubben.

– Jag vet inte varför Suarez har passat bättre in än Ibrahimovic. Det tog ett tag innan hans mål kom men jag kan bara hylla honom för hans insatser och arbetsmoral, säger Enrique enligt goal.com och fortsätter:

– Även om du värvar en spelare av världsklass så vet du aldrig hur han kommer anpassa sig till laget och staden. De sakerna kan gå emot dig men i Suarez fall har han anpassat sig snabbt. För vissa spelare tar det ett tag samtidigt som andra lyckas snabbare.

Barcelona-PSG börjar klockan 20:45 på tisdagen.

DOKUMENT AV ERIK NIVA: Luis Suárez spelar för kärleken