”Zlatan tvivlar aldrig”

”Det är viktigt att ha spelare som Zlatan i de här matcherna”

1 av 2
FOTBOLL

BARCELONA. Paris Saint-­Germain ska göra det ­ingen har gjort i ­Champions ­Leagues ­historia, mot ­världens ­kanske bästa lag. Och man ska göra det i en av ­säsongens jobbigaste ­perioder.

Då sätter Laurent Blanc hoppet till erfarenhet och återfunnen form.

– Zlatan är viktig i de här matcherna, eftersom han aldrig tvivlar och dessutom är utvilad, säger PSG-­tränaren.

Blanc var på sitt av­slappnade humör, trots det prekära läget, när han tog emot pressen dagen före ­– returmötet med Barcelona på Camp Nou.

– Vi tror på det här. Men vi vet precis som ni att det blir extremt svårt.

Det extremt svåra handlar om att vända Barcelonas 3–1-överläge från det första mötet i Champions League-kvartsfinalen i Paris förra veckan, något som inget lag i turneringens historia ­lyckats med på bortaplan.

– Jag är säker på att vi kommer att få målchanser, problemet med Barcelona är att inte släppa in och här är det nästan omöjligt, säger PSG-tränaren.

”Inte på topp just nu”

Ännu mer problematiskt för Parislaget är det tuffa matchandet just nu, där man under våren deltagit i tre ­cuper (franska, liga­cupen och Champions ­League) ­utöver den franska ligan.

– Varken vi eller Barcelona är på topp just nu, vi ­spelar båda två matcher var tredje dag. Vi kommer inte att spela den här matchen så väl förberedda som vi hade önskat, och det är synd för publiken, säger Blanc.

Från första mötet förra veckan har PSG fått tillbaka avstängda Marco Verratti och Zlatan Ibrahimovic, ­något som ger supportrarna – och klubbens tränare – en strimma hopp.

”I riktigt bra form”

– Ibra har stor påverkan i den här typen av matcher, för han tvivlar aldrig, eller visar det i alla fall inte. Han älskar det här och är enormt säker på sig själv. Det är en spelare som kommer att hjälpa oss, det är alltid ­viktigt med de stora ­spelarna i de här ­matcherna, säger Blanc om sin svenske anfallare.

Kan du utnyttja det ­faktum att han spelat

i Barcelona tidigare?

– Det är bra att ha folk som känner klubben, som ­känner kulturen, men det är mer på mental nivå. ­Filosofin i klubben däremot känner vi bra, säger Blanc till Sportbladet.

PSG:s tränare menar ­också att Zlatans något hackiga spelschema, med lång skadefrånvaro i höstas och avstängning både i Champions League och tre matcher i ligan, gjort att svensken är mindre sliten än övriga.

– Han är i riktig bra form, som den Ibra vi hade förra året. Han är riktigt dynamisk nu och utvilad. Zlatan har fått ledigt en dag på slutet, men inte varit hemma i Sverige i tre dagar som ­vissa påstått, utan kom och tränade frivilligt, säger Blanc.