Kängan till Zlatan: ”Skyldig till själviskhet”

1 av 5
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är ännu en gång utslagen ur Champions League.

Och i de franska tidningarna får han bottenbetyg för sin sista insats i denna säsongs turnering.

”När nivån höjs är han definitivt inte bra nog”

Paris SG hade aldrig en chans mot Barcelona. I hemmamötet förlorade parisarna 1-3 och trots att både Marco Verratti och Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i laget till returmatchen på Camp Nou i går kväll blev det ny förlust, denna gång 0-2.

Men när Marco Verratti är den enda PSG-spelare som får goda betyg för sin insats i de franska tidningarna i dag är det betydligt svalare för Zlatan.

Likt resten av PSG-spelare är det bottenbetyg som gäller.

”Är för långsam”

L'Equipe väljer att ge svensken en trea i betyg, på en tiogradig skala, med motiveringen:

”Inget nytt på planeten Zlatan i Champions League. När nivån höjs är han definitivt inte bra nog. Han är för långsam och inkapabel av att individuellt göra skillnaden. Är bättre i den andra halvleken när matchen redan är över. Skyldig till själviskhet när han brände ett två-mot-ett-läge tillsammans med Pastore men valde att skjuta själv. Hans slutspel kan sammanfattas med ett rött kort, en avstängning och mycket osynlighet”.

I Le10Sport får Zlatan 3,5 i betyg och där är man inne på samma spår:

”Har i slutändan ingen som helst påverkan på ödet. Precis som Cavani är han nästan ofarlig mot Barcelona. Befälhavaren var aldrig kapabel att organisera en PSG-revolt”.

England: ”En bedragare”

Maxifoot väljer samma betyg, 3,5 med motiveringen:

”Efter att ha stått och väntant på bollen i 45 minuten klev han ner i banan en hel del för att hjälpa till i speluppbyggnaden, vilket hjälpte laget. Men det är otillräckligt för en spelare som ska ta sitt lag till toppen. Än en gång var han inte avgörande i Champions League”.

Huvudstadstidningen Le Parisien är allra mest generösa med en fyra i betyg och pekar på anledningen till att Zlatan aldrig kom in i matchen:

”Led av att Pastore var påfallande frånvarande. Han kämpade och gav av sig själv men stod endast för ett skott på mål. En frustrerande match”, skriver Le Parisien.

I England – dit Zlatan ryktats i sommar – är tongångarna än hårdare mot svensken.

””När ett lag verkligen behöver en gigantisk insats från detta gigantiska ego är han ännu en gång helt osynlig. Denna match bevisar ännu en gång att Barcelona inte alls behöver ångra att de sålde honom. En bedragare mot de verkliga storspelarna”, skriver Daily Telegraph.

PSG får nu fokusera sig på sina två kvarvarande titelchanser, den franska cupen och den franska ligatiteln.