”Vill köpa tillbaka Zlatan till Milan”

Italienska tidningen: ”En storartad återkomst”

FOTBOLL

Silvio Berlusconi vägrar att förlora kontrollen över Milan.

Hans plan är att få in pengarna men fortsätta styra klubben.

Och då vill han köpa tillbaka Zlatan Ibrahimovic.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'

Italiens största dagstidning, ansedda La Repubblica, ägnar i dag flera helsidor åt försäljningen av Milan. Det är många turer hit och dit, mycket beroende på att Silvio Berlusconi inte vill släppa taget om Milan.

– Jag vill kunna behålla 51 procent av aktieinnehavet. Vi bör kunna få till en sådan affär, säger Berlusconi.

”En storartad återkomst”

Hans möten med den thailändske investeraren Mr Bee fortsätter men alla dörrar hålls öppna. Enligt Repubblica vill Berlusconi börja storsatsa, så fort en affär gått i hamn. Och att värva tillbaka Zlatan Ibrahimovic uppges vara högprioriterat.

”En storartad återkomst”, kallar Repubblica en sådan värvning, om den skulle bli verklighet. Illustrerat med en bild på Zlatan och Berlusconi och Milan-ledningen, tillsammans på San Siros VIP-läktare.

”En verklig vinnare”

Ryktena om att Milan vill ha tillbaka Ibra har pågått en tid. Men enligt Repubblica finns nu en verklighet bakom, också för att en försäljning, med stora pengar som kommer in, är nära.

– För Berlusconi är Ibrahimovic en verklig vinnare. Precis så som han ser sig själv. Därför vill Berlusconi ha Ibra i sitt lag, säger en kontakt i Milano.

En nackdel för Milan är att man inte kommer att spela i Champions League nästa säsong.

– Men man vill övertala Ibra att se längre än så. Att bli en Milan-legendar som är med om att föra klubben till toppen igen, först i Italien, sen i Europa, säger en Milano-källa och fortsätter:

– Ibra har många år kvar i fotbollen om han får vara skadefri. Bättre att bli legendarisk i Italien och Milan än att åka och tjäna pengar i en pajasliga i USA.

Zlatan positiv till Milan

Enligt milannews och andra italienska sajter ska Berlusconi, via kontakter, ha varit i kontakt med Zlatan. Och denne påstås ha varit positiv till att återvända.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'