Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Italien: ’Här blir du gud, Zlatan’

Italienska experter tippar – där spelar Ibrahimovic i höst

Zlatan – stor i Milano.   Zlatan – stor i Milano. Foto: AP

Milan, Roma, Galatasaray, Manchester United. Stanna i PSG, dra till USA.

Det har varit en ryktenas sommar kring Zlatan och kommer att vara det hela vägen in i transferkaklet.

Milan-fansen fortsätter att hoppas på att få välkomna sin Ibra tillbaka som en Gud. Från Turkiet kommer sam­tidigt rapporter om att Galatasaray vill ha Ibra. Agent Mino Raiola påstods ha pratat med den turkiska storklubben men dementerar bestämt.

Sportbladets Italien-expert JENNIFER WEGERUP har pratat med de italienska kollegorna om var de tror Zlatan hamnar till sist.

Frågorna: 1. Var spelar Zlatan Ibrahimovic i höst? 2. Varför spelar han där?

Carlo Pellegatti, Milan-expert Mediaset

1. Milan.

2. Han har inte kul i Paris längre. Och han vill även att hans familj ska återfinna sitt leende, i Milano. Jag tror att något kan hända snart, den närmaste veckan.

Marco Nosotti, expert på Sky Sports Italia

1. Svårtippat. Jag skulle önska att han återvänder till Italien. Milan väntar på honom. Galliani väntar nu på att PSG eller Zlatan ska göra något.

2. I Milano skulle han komma tillbaka till en klubb där han kommer att bli nummer ett och en gud. Han kan bli historisk och ihågkommen som den rödsvarte frälsaren som tog Milan tillbaka till toppen. Och han och familjen trivs i Milano.

Alessandra Bocci, Milan-expert, Gazzetta dello Sport

1. PSG är det mest troliga. Men jag tror ändå att chansen att han kommer till Milan är stark. Jag tippar 60–40 till PSG:s favör.

2. Jag säger så för att Milan satsar allt på att återfå Zlatan och jag tror att han skulle vilja återvända dit han trivdes så bra.

Nando Sanvito, Mediaset

1. PSG.

2. Därför att jag tror att de inte vill släppa Zlatan, du ser hur de gjort med Thiago Motta. Och sen handlar det om mycket pengar. Men ingen vet säkert.

Alessandro Grandesso, Paris-korre Gazzetta dello Sport

1. PSG.

2. Jag tror att det är 99 procent säkert. För att han har en astronomiskt hög lön som ingen annan klubb kan ge. Och för att PSG inte hittar en ersättare på så kort tid.

Francesca Benvenuti, fotbollsankare Mediaset

1. Jag tror att han lämnar PSG.

2. Milan känns som det mest troliga alternativet, klubben har visat så enormt tydligt att de vill ha honom.

 

Läs också Jennifer Wegerups krönika här

Zlatan Ibrahimovic
OUI? SÌ? Ja, frågan är om det bli ett franskt eller italienskt ja från Zlatan Ibrahimovic de närmaste veckorna. Och frågan är vad sambon Helena Seger och de två sönerna vill..?   OUI? SÌ? Ja, frågan är om det bli ett franskt eller italienskt ja från Zlatan Ibrahimovic de närmaste veckorna. Och frågan är vad sambon Helena Seger och de två sönerna vill..? Foto: TT

UPPGIFT: BARA TVÅ KLUBBAR ÅTERSTÅR

Här är framtidsplanerna det pratats om.

PARIS SG

Det mest troliga är att Zlatan spelar sista året på sitt kontrakt. PSG spelar i CL och ger honom hans monsterlön. Men förhållandet är inte vad det varit mellan stjärnan och klubben, Zlatans position är inte lika stark längre.

MILAN

Spelar inte i CL nästa säsong, vill ta sig tillbaka till toppen. Satsar allt på att återfå Ibra. Skulle han komma utbryter total hysteri, Zlatan kommer att tas emot som en gud. Klubben kan erbjuda treårskontrakt.

GALATASARAY

Senast i går skrev turkiska medier att klubben kontaktat agenten Mino Raiola om Ibra. Något som Zlatan Ibrahimovics agent helt dementerar. Men Ibra-­feber råder i Istanbul.

ROMA

Rykten och uppgifter har funnits där men utan att någon riktigt trott på dem. Man har nu värvat Dzeko.

MANCHESTER UNITED

Uppgifter av och till i engelska tidningar. Många vill se Zlatan i PL och menar att United är ”överraskningen” han talat om, men i nuläget tyder lite på det.

USA

Någon av klubbarna i den amerikanska proffsligan kan säkert bli aktuell framöver men inte än, för då är Zlatans seriösa karriär på toppnivå över.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet