Zlatans ’look-a-like’ skapade ”kaos”

Zlatan-kopian(?): "En kvart som kändis har aldrig skadat"

1 av 2
Hmm, lika som bär? Det tycker åtminstone den kroatiska nyhetsajten 24Sata.
FOTBOLL

Kroatiska nyhetssajten 24Sata har i dag rubriken: "Zlatan Ibrahimovics dubbelgångare skapade uppståndelse – alla ville ha autograf".

Den "skyldige" dubbelgångaren? 26-årige Mario Delic – från Växjö.

– Haha! Sanningen är väl inte jättenära, tyvärr. Jag skrev inga autografer vad jag vet i alla fall, säger Mario Delic till Sportbladet.

Foto: PRIVAT
Mario Delic.

Hemma i Växjö får Mario Delic, 26, då och då höra att han är lik Zlatan Ibrahimovic.

I Kroatien gick man dock steget längre.

Tidningen 24Sata publicerade i går en bild på en solande dubbelgångare till Zlatan Ibrahimovic och skrev att det skapade ett stort kaos på stranden i kroatiska Petrcane, utanför staden Zadar.

"Äger ingen lyxig Audi, tyvärr"

Men enligt den "skyldige" Zlatan-kopian Mario Delic är det inte riktigt hela sanningen ...

– Haha, tidningen eller någon tipsare hade hittat på en historia om att jag gled dit i en vit lyxig Audi och att det skapade någon jätteuppståndelse. Det stod att jag hade spenderat en timme på att skriva autografer för några barn och deras föräldrar innan jag sen satte mig ner för att sola.

– Sanningen är väl inte jättenära, tyvärr. Jag skrev inga autografer vad jag vet i alla fall och tyvärr äger jag ingen lyxig Audi heller. Men det var kanske en eller ett par som ville ta en bild, haha ...

"Trodde att det var lokaltidningen"

En anledning till hysterin kring Zlatankopian kan vara att den riktige Zlatan Ibrahimovic själv varit på semester i Zadar vid upprepade tillfällen då han har släkt i närheten av staden.

Växjökillen Mario Delic var där på semester för en dryg månad sedan och det var via en släkting i Kroatien – som hade sett artikeln i den kroatiska tidningen – som Mario fick nys om historien i går. 

– Jag var hemma hos mamma när hon sa att jag var med i tidningen. Då tänkte jag väl att det var i lokaltidningen här hemma i Växjö eftersom man spelar lite fotboll och så, men det visade ju sig vara lite större. Jag blev nästan lite chockad.

Har fått en egen fanclub

Men det är inte första gången som Mario Delic fått höra att han är lik den svenske superstjärnan.

Som fotbollsspelare hemma i Växjö har han fått höra från läktaren att det ropats "Zlatan" i stället för "Mario" och under en period hade han en egen fan club av några bollkallar som tyckte att han var lik Ibrahimovic, berättar han.

– Vi har i princip samma frisyr, jag har också några tatueringar och sedan har jag väl en ganska stor näsa också. Så jag har fått skriva några autografer, men det har inte blivit någon vana, säger Mario.

Var det här genombrottet?

– Haha. En kvart som kändis har väl aldrig skadat. Jag får passa på att njuta nu.