Ibrahimovic kan vinna pris på Kristallen

Pappa Sefik nominerad till "årets tv-personlighet"

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har vunnit Guldbollen nio gånger.

Nu kan pappa Sefik också vinna ett pris.

Han är nominerad till "årets tv-personlighet" på Kristallen-galan för sin insats i dokumentären "Ibrahimovic i Rosengård".

Sonen Zlatan Ibrahimovic, 33, gör succé på fotbollsplanen och har tagit hem Aftonbladets pris Guldbollen nio gånger – som alla står hemma hos pappa Sefik.

Men snart kan det även vara pappa Sefik Ibrahimovic tur att få en egen trofé att ställa upp på prishyllan. Han har nämligen nominerats till "årets tv-personlighet" på Kristallen-galan för sin insats i dokumentären "Ibrahimovic i Rosengård" som sändes i Kanal 5.

"Får gåshud när jag berättar det"

Det var Zlatan Ibrahimovic själv som ville göra dokumentären då han tyckte att hans pappa framställdes fel i boken "Jag är Zlatan Ibrahimovic".

– När jag skev den boken så ville jag säga det exakt hur det var, men än i dag får jag ont i magen av den, för samtidigt blir det en felaktig bild av honom. Jag kan inte beskriva vilken supporter han är, man måste prata med honom för att förstå vilket support han är. Jag får gåshud och får tårar när jag berättar det, sa Zlatan i samband med dokumentären.

Gala om drygt två veckor

I "Ibrahimovic i Rosengård" fick vi följa pappa Sefiks liv och se vilken enorm supporter han var av sin egen son med sparade videosekvenser, tidningsurklipp och en egen måltuta.

I slutet av augusti kan han ta hem priset på Kristallen-galan som sänds i TV3 den 30 augusti.