”Värva Ibrahimovic!”

United-legendaren efter ligastarten

FOTBOLL

Köp Zlatan Ibrahimovic!

Det är Paul Scholes råd till Manchester United efter klubbens målmässigt svaga ligastart.

– Jag bryr mig inte om han inte kommer överens med van Gaal så länge han gör mål, säger Scholes till BT Sport.

Manchester United har resultatmässigt inlett Premier League bra med sju poäng på tre matcher och en intakt försvarsnolla. Men framåt ser det mer oroligt ut.

”Borde chansa med Zlatan”

Bara ett mål på tre matcher har klubben mäktat med själva, då mittfältaren Adnan Januzaj och ett självmål från Tottenham gett United dess två segrar. Efter lördagens 0-0-match mot Newcastle vill legendaren Paul Scholes att klubben agerar på transfermarknaden.

– Det ser inte ut som det finns tillräckligt många mål i laget just nu. Från någon position. Du behöver en till anfallare. De har förlorat två toppanfallare i Falcao och Robin van Persie, okej Falcao var inte fantastisk där men han har varit en anfallare av världsklass, säger Scholes till BT Sport.

Den 40-årige United-ikonen har också ett namn i åtanke.

– Jag undrar om de kanske borde chansa med någon som Ibrahimovic i ett år. Någon som kan ta van Persies roll.

Zlatan: Jag gillar att bråka

Zlatan har ryktats till Manchester United i sommar där han i så fall skulle återförenas med sin gamle sportchef från tiden i Ajax, Louis van Gaal. Svensken har, bland annat i sin bok, riktat hård kritik mot holländaren som numera tränar United men öppnade ändå för att arbeta med van Gaal igen i en intervju med Sports Illustrated i juli.

– När allt kommer omkring är vi professionella båda två. Oavsett vem jag arbetar med så måste jag ändå göra mitt jobb – och han måste gör sitt. Vi skulle antagligen bråka mycket men det är något jag gillar.

Scholes tror också på ett lyckat samarbete.

– Han skulle passa in utan problem. Jag bryr mig inte om de inte kommer överens så länge han gör mål.