Lagkamraten: Därför gör inte Zlatan mål

Pastore: "Ibrahimovic spelar i fel roll"

Foto: Foto: TT
Zlatan har haft en tung säsongsstart i PSG
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har fått kritik i inledningen för att ha gjort för lite mål.

Lagkamraten Javier Pastore tror sig veta varför – Ibra har fel roll.

– Just nu spelar Ibra på den rollen som egentligen passar mig bäst, säger Pastore.

Zlatan Ibrahimovic, 34, har inlett den här säsongen med "bara" två mål på sex framträdanden i Ligue 1 och Champions League vilket lett till en del kritik och frågetecken kring svensken.

Två mål är ett svagt målfacit med Ibrahimovic-mått mätt och lagkamraten Javier Pastore menar att Zlatan har fått fel roll i PSG efter köpet av Angel Di Maria i somras.

– Just nu spelar Ibra på den rollen som egentligen passar mig bäst. Han är 16 meter längre bort från målet i en nummer 10-roll, säger Javier Pastore i en intervju med Le JDD.

Har offrats på slutet

Pastore har offrats den senaste tiden när Edinson Cavani, Zlatan och Di Maria tagit plats längst fram i PSG-anfallet. Och i Pastores tidigare roll har Ibrahimovic gjort tre assist.

– Vi har olika egenskaper, men när inte jag spelar så är det Zlatan som fått tagit nummer 10-rollen för om alla tre ska ligga längst fram blir det som att man trampar varandra på tårna, säger han.

"Jag förstår inte"

Pastore säger sig inte förstå Laurent Blancs laguttagningar och varför han själv hamnat i kläm på bänken.

– Jag förstår inte alls, men jag måste acceptera det och arbeta hårdare för att övertyga honom (Laurent Blanc) att plocka in mig i startelvan igen. Jag är i Paris för att spela, säger Pastore. 

Paris Saint-Germain möter i kväll Marseille på hemmaplan.