Modiga vågspelet bakom kulisserna

PSG:s taktik för att inte förolämpa Zlatan

1 av 2 | Foto: TT
Ronaldo i samspråk med PSG-tränaren vid tidigare mötet.
FOTBOLL

Arbeta för att värva Cristiano Ronaldo men samtidigt inte förolämpa Zlatan Ibrahimovic.

Det är enligt Le Parisien det diplomatiska vågspel PSG nu spelar bakom kulisserna i väntan på sommarens transferfönster.

Zlatan Ibrahimovic har enligt Le Parisien fyra alternativ när kontraktet med Paris Saint-Germain löper ut i sommar: Den amerikanska ligan MLS, italienska Milan, att sluta spela eller att försöka få ett nytt kontrakt med PSG. Det sista hänger dock helt på den franska klubben.

Båda uteslutet

Enligt Le Parisien är PSG-ledningen fortfarande hoppfull om att lösa Cristiano Ronaldo från Real Madrid kommande sommar och att ha båda stjärnorna i laget är uteslutet lönemässigt. PSG kommer därför inte erbjuda den 34-årige svensken något nytt kontrakt innan de vet hur det blir med Ronaldo.

Nu pågår ett vågspel bakom kulisserna där klubben jobbar på Ronaldo – men samtidigt försöker hålla dörren öppen för en fortsättning för Zlatan av “artighet och försiktighet”. Ibrahimovic är fortfarande PSG:s viktigaste spelare och klubben vill därför inte riskera att förolämpa svensken mitt under säsongen eller utesluta honom som reservplan till Ronaldo genom att redan nu avisera hans avsked.

”Vi pratar med honom”

Häromdagen bekräftade också president Nasser Al-Khelaifi att samtal förs med 34-årige Ibrahimovic men att det inte handlar om regelrätta förhandlingar.

– Zlatan är mycket viktig för oss och för sitt landslag. Hans framtid? Vi pratar med honom om vad han vill göra nästa år. För tillfället är det något vi diskuterar, sa Al-Khelaifi till Telefoot enligt Le10Sport.