Chocken: Kinesiska klubben ska ha Zlatan

Tränaren: ”De vill investera mycket pengar”

Foto: Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Jiangsu Guoxin-Sainty är den senaste kinesiska klubben att få nya, superrika ägare.

Med en värvningsbudget på 1,9 miljarder kronor har de satt siktet högt:

– De kommer att spendera mycket pengar på Ibrahimovic, säger klubbens tränare Dan Petrescu.

Zlatan Ibrahimovic har ett år kvar på kontraktet med Paris Saint-Germain och var han spelar nästa säsong är alltjämt ovisst. Sportbladet avslöjade förra månaden att han ställt in siktet på David Beckhams nya MLS-lag i Miami.

Problemet är att Miami kliver in i den amerikanska ligan först 2017 – och därmed finns en ”ledig” säsong för svensken om han inte förlänger med PSG.

”Vore fantastiskt”

En liga som Zlatan aldrig tidigare kopplats ihop med är den kinesiska. Men nu avslöjar Jiangsu Guoxin-Saintys tränare Dan Petrescu att hans klubb – under nytt ägarskap – ställt in siktet på den svenske superstjärnan.

– Klubben vill ha honom. Jag vet inte exakt hur det blir men de vill investera mycket pengar. Från det jag fått höra kommer de att hämta in stora spelare från Europa och spendera mycket pengar på Ibrahimovic. Det vore fantastiskt om Ibrahimovic kom till Kina men jag vet inte om han känner för det, säger den rumänske legendaren till Sport.ro.

Enorm budget

Petrescu tog över Jiangsu Guoxin-Sainty i somras och vann den kinesiska cupen under sin första säsong vid rodret. Klubben får nya ägare från och med den 1 januari och uppges ha en 200 miljoner euro, motsvarande drygt 1,9 miljarder kronor, stor budget att locka superstjärnor med.

Frågan är dock om ägarna gjort sin Zlatan-hemläxa. De uppges nämligen även vilja värva in Pep Guardiola som ny tränare. Svensken och spanjoren är ovänner sedan tiden i Barcelona säsongen 2009/10.