Hyllningen: ”Inte illa för en gamling”

Zlatan hyllas efter nya PSG-rekorden

1 av 8 | Foto: TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic slog nya rekord.

Och efter rekorden hyllas svensken med toppbetyg i franska medier.

– Det finns knappt något att säga. Jag ser statistiken och rekorden som slås, säger PSG-tränaren Laurent Blanc.

Zlatan Ibrahimovic hade en lyckad fredagskväll i Nice.

Först spelade han fram Edinson Cavani till PSG:s 1–0-mål, därefter fick han landsmannen Niklas Hult utvisad, satte den efterföljande straffen och punkterade sedan med sitt 3–0-mål.

– Känner mig bra, så jag ska inte klaga, sa Zlatan i sin app efteråt.

Belönas med höga betyg

Fullträffarna i går var svenskens 86:e och 87:e ligamål och därmed passerade han tidigare rekordinnehavaren Mustapha Dahleb som klubbens bäste målskytt någonsin i ligaspel vilket gladde tränaren Laurent Blanc.

– Det är en tävlingsmänniska utöver det vanliga. När jag ser att några tvivlar på hans kvalitéer så kan det inte handla om fotboll. Och jag tror inte att han är klar än, säger Blanc till L'Equipe.

Och svenskens insats hyllas i franska medier i dag.

Både L'Equipe och Le Parisien ger Zlatan en åtta i betyg.

”En assist till Cavani, en ordnad straff och ett mål i tuff och snäv vinkel”, skriver L'Equipe.

”Svensken var på rätt humör. Två mål och framspelare, han kan fortfarande förbättra sin statistik med bättre avslut”, motiverar Le Parisien sitt betyg.

”Inte illa för en gamling ...”

Av franska Maxifoot får PSG-stjärnan ännu högre betyg – och en märklig hyllning. Zlatan belönas med 8,5 i betyg med motiveringen:

”Serverade Cavanis fötter på silverfat efter en stor insats. Därefter gjorde han sitt 86:e mål i Ligue 1 och satte nytt rekord i PSG. Efter pausen spelade anfallaren enkelt och hade lyxen att göra sitt andra mål med ett vackert avslut. Den 34-årige anfallaren är nu skyttekung (tolv mål) och bäste framspelare (sex assist) i Ligue 1. Inte illa för en ”gamling” på nedgång”, skriver Maxifoot.