”Då hade Zlatan vunnit många Ballon d'Or”

Argentinske legendaren misströstar – för svensken

1 av 2 | Foto: AFP
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Hernan Crespo gillar Zlatan Ibrahimovic.

I en intervju med FourFourTwo hävdar argentinaren att svensken hade varit bäst i världen – om det inte vore för Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

– Det är orättvist att han ska behöva göra upp med två utomjordingar.

Sedan han lade skorna på hyllan 2012 efter två avslutande säsonger i Parma har den tidigare världsanfallaren Hernan Crespo sjösatt en tränarkarriär. Efter att ha genomgått sin tränarutbildning tillbringade han fjolårssäsongen vid rodret hos Parmas ungdomslag.

”Fina minnen”

Efter att klubben gick under i våras har han fått sitt första jobb som huvudtränare, i Serie B-klubben Modena. I en intervju med fotbollsmagasinet FourFourTwo pratar han om sin nya karriärbana, med siktet inställt på den absoluta toppen.

Han pratar också om sin tidigare lagkamrat Zlatan Ibrahimovic. De bägge anfallarna tillbringade tre säsonger tillsammans i Inter mellan åren 2006 och 2009.

– Ibrahimovic har mognat väldigt mycket. Han har en väldigt stark karaktär, men är samtidigt väldigt omtänksam. Jag har fina minnen av honom, säger Crespo enligt Mundo Deportivo.

"Har haft otur”

Argentinaren hävdar också att Zlatan hade varit världens absolut bäste spelare – om han inte spelat under samma tid som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

– Som jag ser det har Zlatan haft otur som spelat samtidigt som Ronaldo och Messi. För även om jag respekterar honom som spelare så är han inte på samma nivå som Messi eller Ronaldo. Det är orättvist att han ska behöva göra upp med två utomjordingar. Han hade vunnit väldigt många Ballon d’Or om de två inte spelade fotboll.

Ballon d’Or – priset till världens bäste fotbollsspelare – delas ut på nytt i januari. Kvar bland kandidaterna återfinns Ronaldo, Messi och Neymar.