”Zlatan kom till mig första dagen och sa...”

Nye PSG-stjärnan berättar om hjälpen från svensken

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Trapp och Zlatan.
FOTBOLL

Kevin Trapp har snabbt etablerat sig som förstamålvakt i PSG.

I en intervju med Die Welt berättar 25-åringen om sin första tid i den franska storklubben – och hur Zlatan Ibrahimovic hjälpt honom.

– Många tror att han är svår att ha att göra med, men det är tvärtom.

Kevin Trapp har gjort kometkarriär. Efter tre säsonger i Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt värvades 25-åringen av Paris Saint-Germain i somras. Väl i den franska huvudstaden petade han omgående Salvatore Sirigu och tog över som förstemålvakt i den franska storklubben.

I en intervju med tyska tidningen Die Welt i dag får Trapp berätta om sina första sex månader i PSG – och tyskarna är förstås nyfikna på hur det är att spela med Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en väldigt, väldigt professionell idrottsman som alltid vill vinna. Han vilar aldrig och låter aldrig oss andra luta oss tillbaka. Många tror att han är svår att ha att göra med eftersom han är en så pass stor stjärna. Men det är tvärtom.

”Jag skulle komma till honom”

25-åringen vittnar om hur svensken snabbt sökte upp honom för att underlätta omställningen till den nya storklubben:

– Min första dag hos klubben kom han fram till mig och sa att han skulle hjälpa mig om jag någonsin behövde något. Han sa också att han inte kommer att fråga mig varje dag om allt är okej, utan att jag skulle komma till honom. Jag tror att det är bra. Zlatan pushar alltid oss andra. Han har ett enormt inflytande och är väldigt viljestark.

Trapp ser likheter mellan Zlatan och en annan superstjärna inom sporten – till vardags i Real Madrid:

– Jag tycker att Zlatan är fantastisk. För mig är han en spelare i världsklass. Precis som Cristiano Ronaldo är han missförstådd av allmänheten. Han är nämligen väldigt öppen, snäll och trevlig. Han är dessutom väldigt rolig utanför planen, säger Trapp.